Du er her: Vegetarisme og veganisme > Norske veggiser >

Norske veggiser: Line Andrea i Oslo

Line Andrea bor i Oslo og er født i 1994. Hun har vært vegetarianer siden 2008 og veganer siden 2012.


Til daglig jobber jeg på en aktivitetsskole.
Før jeg ble vegetarianer tenkte jeg lite på hvor maten min kom fra, og hvilken lidelse som sto bak.
Da jeg ble veganer ble jeg mer opplyst hva slags lidelser som står bak melk og egg, samt de helsemessige ulempene med det.
Tre retter jeg ikke kan leve uten: Linseburger, tofuis og nøttesteik.
Jeg bruker ikke skinn fordi det ikke er nødvendig for å holde seg varm, og det er like mye lidelse bak skinn som annet dyreplageri.
Av ferdig produkter elsker jeg:  Alpro sin soyamelk med vaniljesmak!
Når jeg går ut og spiser tar jeg turen til Mono i Oslo og bestiller linse/valnøttburger.
Den vanligste misoppfatningen om veganmat er at den er kjedelig og trist.

(Dette intervjuet ble publisert 05.04.2013. Tekstene er øyeblikksportretter, og endres ikke i ettertid for å gjenspeile hvordan vedkommendes forhold til vegetarisme og veganisme utvikler seg videre.)

Se alle våre intervjuer og lokalguider for dette området:
|


I spalten Norske veggiser presenterer vi vanlige veganere og andre vegetarianere. Her er de tre siste mini-portrettene. PS: Vi ser etter nye kandidater. Kunne du tenke deg å delta?

Norske veggiser: Ingvild i Sandnes
Norske veggiser: Erica Carolin i Valnesfjord
Norske veggiser: Camilla i Sandefjord


5 Comments

Like gammel som meg jo. lol Virker som om det er lettere å finne likesinnede i Oslo enn andre steder i landet, så hvorfor bor ikke jeg der? :C

Dere er modige som tør å legge ut bilder av dere selv og greier!

Jeg vil gjerne vite hva slags lidelse som forbindes til melk og egg? :o Trodde det var helt naturlig og ufarlig for dyrene.

Alias: Du burde se noen dokumentarer på youtube om egg-melke produksjon. Det er ikke naturlig :/

Det er ikke naturlig for kuer å bli avlet frem til å stå i trange båser,spise havre og bli melket.Det er heller ikke naturlig for mennesker å drikke melk etter spebarn-stadiet! Egg-produksjon gir høns mye lidelse som også plaseres i småe bur på en produksjonslinje. I mange land blir nebbet til hønsene klippet for at dem ikke skal hakke ihjel hverandre (De blir stresset av trange miljø)

Ikke glem at eggene tilhører hønene og hannkyllinger blir drept fordi de ikke kan vokse opp å legge egg. Og (ku) melk er for kalver!!

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.