Norske veggiser: Linda i Oslo

Linda bor i Oslo og er født i 1977. Hun har vært veganer siden 2012.Til daglig jobber jeg som operasjonssykepleier, leser og trener yoga.
Før jeg ble veganer hadde jeg mange tanker omkring det etiske rundt dyreindustrien. Men jeg skjøv hele tiden tankene om å gjøre noe med det i mitt eget liv bort, fordi jeg syntes det virket vanskelig og sært.
Da jeg ble veganer ble jeg forbauset over hvor enkelt det er.
Tre ingredienser jeg ikke kan leve uten: Kikerter, koriander og peanøttsmør!
Jeg droppet egg fordi jeg ikke kan være med på å støtte en industri som masseavler millioner av individer hvert år, der halvparten av individene døgngamle anses som avfall og kasseres på grusomt vis.
Jeg ble inspirert til å bli veganer da jeg i leting etter gode vegetariske matblogger ramlet over flere veganske. Påvirket av disse satte jeg meg grundigere inn i hva veganisme er, og fant ut at dette var filosofien og levemåten som reflekterte mine etiske standpunkter når det kommer til dyrevern og dyrs rettigheter - og at det slett ikke var vanskelig og sært, slik jeg hadde forestilt meg. Veganismens positive innvirking på både miljø, global matvarepolitikk og helse har i tillegg blitt viktige argumenter for meg.
Blogger som inspirerer meg: Jeg elsker veganske matblogger og henter hauger med inspirasjon fra de! Av de norske er jeg spesielt glad i Veganmisjonen, Kikertterroristen og Siljes Reise. En av de utenlandske bloggene jeg jevnlig sjekker er Healthy Happy Life - hun lager fantastiske gryter!
På kjøkkenet mitt er jeg avhengig av blenderen min og et velfylt krydder- og teskap.
Når jeg går ut og spiser foreslår jeg gjerne indisk, thai, eller sushiplasser som har gode veggismaki. Er det en spesiell anledning og jeg er usikker på restauranten, ringer jeg gjerne i forkant og forhører meg om hva de kan tilby. De fleste spiseplasser er hyggelige og serviceinnstilte, og finner gjerne alternativer dersom de får litt varsel i forkant.
Det irriterer meg når folk som ikke er vegetarianere slenger kunnskapsløshet og fordommer på bordet før jeg er ferdig med å uttale veganer. Da er det ekstra kult å møte de som lener seg forover og sier «Oj,så spennende! Hva er egentlig veganisme, og hvorfor valgte du det?»Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.