Norske veggiser: Lars i Lillehammer

Lars bor i Lillehammer og er født i 1983. Han har vært "hverdagsveggis" i over et år og vegetarianer i ca. et halvt år. Han spiser for det meste vegansk mat.Til daglig: Startet opp Veggispreik på Facebook og jobber i Miljøpartiet De Grønne.
Før jeg ble vegetarianer spiste jeg det meste uten å tenke videre over konsekvensene.
Tre ingredienser jeg ikke kan leve uten: tomater, hvitløk og chili.
Jeg sluttet å spise kjøtt fordi jeg elsker å lage mat. Jeg fant ut at jeg bare kunne lage tilbehør av plantebasert mat, og det ville jeg gjøre noe med. Derfor kalte jeg meg selv "hverdagsveggis" lenge, men for å lage maten lærte jeg også mer om konsekvensene kjøttproduskjon har for miljøet, dyrenes velferd og egen helse. Derfor ble det heltidsvegetarianer som beveger seg sakte men sikkert mot et vegansk kosthold.
Kokebøker, personer og blogger som inspirerer meg: Jeg startet Veggispeik på Facebook som et motsvar til kjøttbransjens matprat. Der er det mange inspirerende folk, blant annet kokker, bloggere, aktivister, leger og ernæringsfysiologer. Det er fascinerende og det har vært utrolig lærerrikt. Det var blant annet der jeg fant lenke til dette intervjuet, og flere jeg har snakket med sier de har redusert-, eller kuttet ut å spise kjøtt etter at de fant gruppa.
Det fineste komplementet jeg har fått for maten min er barn som jubler, klapper og synger av begeistring.
Den vanligste misoppfatningen om vegetarmat er at man ikke kan få i seg nok proteiner.Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.