Du er her: Vegetarisme og veganisme > Norske veggiser >

Norske veggiser: Kirill på Kongsvinger

Kirill bor på Kongsvinger og er født i 1982. Han har vært veganer siden 2011.


Til daglig jobber jeg som lege.
Før jeg ble vegetarianer var jeg litt skeptisk mot hele idéen og satte meg skikkelig inn i dette for å bli bedre kjent med den. Jeg hadde tenkt på lenge at jeg ikke kan klare meg uten kjøtt en gang!
Da jeg ble veganer gikk jeg ned i vekt med og fikk mye mer krefter til trening og sånt. Men det beste var å finne så mange nye smaker og retter, som jeg ikke tenkte kan finnes.
Tre ingredienser jeg ikke kan leve uten: det variere med tid, men for nå: avocado, soyamelk og bananer.
Jeg spiser ikke kjøtt fordi dette er godt for helsa, er etisk, miljøvennlig og gir meg overskudd med krefter til det daglige samt  massevis med god samvittighet.
Jeg ble inspirert til å bli veganer av ultramaratonløpere og Dr.Neal Barnard fra PCRM.
Kokebøker, personer og blogger som inspirerer meg: Den Norske Vegankokeboken.
Når jeg er lat spiser jeg hurtigmat, som i mitt tilfelle er wok med soyastrimler og saus.
På bursdagen min vil jeg helst ha ovnstekte grønnsaker med tofu.
Det irriterer meg når folk som ikke er veganere begynner å kritisere veganisme med klisjéer fra steinalderen, og spesielt uten å ha prøvd å bli kjent med veganidéen en gang.

(Dette intervjuet ble publisert 14.03.2013. Tekstene er øyeblikksportretter, og endres ikke i ettertid for å gjenspeile hvordan vedkommendes forhold til vegetarisme og veganisme utvikler seg videre.)

Se alle våre intervjuer og lokalguider for dette området:
| |


I spalten Norske veggiser presenterer vi vanlige veganere og andre vegetarianere. Her er de tre siste mini-portrettene. PS: Vi ser etter nye kandidater. Kunne du tenke deg å delta?

Norske veggiser: Ingvild i Sandnes
Norske veggiser: Erica Carolin i Valnesfjord
Norske veggiser: Camilla i Sandefjord


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.