Norske veggiser: Julie Synnøve i Oslo

Julie Synnøve bor i Oslo og er født i 1990. Hun har vært veganer siden 2011.Til daglig driver jeg med praksis, bokskriving og trening.
Før jeg ble vegetarianer kunne jeg ikke se for meg et liv uten kjøtt. 
Da jeg ble veganer spiste jeg mer variert, ble flink til å lage mat, og fikk i meg mye mer av vitaminer/mineraler enn før.
Tre retter jeg ikke kan leve uten:  Scrambled tofu, bønnegryte, taco.
Jeg kuttet ut meieriprodukter fordi det er noe av det mest unaturlige man kan få i seg, og meieriindustrien i likhet med kjøttindustrien er basert på like mye lidelse, utnyttelse og drap.
Jeg ble inspirert til å bli veganer når jeg innså at det var en livsstil som ikke bare baserte seg på matvalg, men også miljø, helse, medfølelse og nestekjærlighet.
Kokebøker, personer og blogger som inspirer meg: Colleen Patrick-Godreau, Donald Watson - grunnleggeren av The Vegan Society, bloggene www.veganerliv.com og www.findingvegan.com (ikke gå inn på sistnevnte hvis du er sulten..).
Når jeg lager mat er jeg avhengig av mange forskjellige krydder. Man trenger ikke rare og sjeldne ingredienser hvis man kan krydring! Da kan de vanligste råvårer bli kjempespennende.
 
Den vanligste misoppfatningen om veganmat er at det ikke er en fullverdig diett for menneskekroppen.
Det irriterer meg når folk som ikke er vegetarianere/veganere ofte øyeblikkelig føler seg angrepet, sinte, misforstått og pepret med propaganda bare man nevner ordet vegetar/vegan.Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.