Norske veggiser: Johanne i Flekkefjord

Johanne bor i Flekkefjord og er født i 1995. Hun har vært vegetarianer siden 2013.



Til daglig kjemper jeg for dyrs rettigheter!
Før jeg ble vegetarianer spiste jeg kjøtt omtrent hver dag, og det beste jeg visste var kylling, og dette er veldig rart å tenke på den dag i dag. 
Tre retter jeg ikke kan leve uten: min hjemmelagde vegetarpizza med masse grønnsaker oppå, lasagne og taco med verdens beste soyakjøttdeig i.
Jeg spiser ikke kjøtt fordi jeg vet hvor barbarisk og forferdelig kjøttbransjen er, og det at så mange vet om dette men velger å lukke øynene er utrolig trist. Det finnes så utrolig mange gode alternativer og erstatninger for kjøtt som smaker like godt (og gjerne enda bedre), så hvorfor nøle når man kan la være å ha verdifulle liv på samvittigheten?
Jeg ble inspirert til å bli vegetarianer av at jeg lenge hadde hatt lyst til å prøve, og jeg ble bare mer og mer sikker på at dette var noe jeg skulle klare. I dag kan jeg se tilbake på den dagen jeg tok det store valget som ett av mine beste valg noensinne.
Av ferdigprodukter elsker jeg vegetarproduktene jeg har i fryseren - nuggets, hamburger, pølser, snitzel, kjøttdeig, falafel osv!
Det fineste komplementet jeg har fått for maten min er når mennesker som alltid har slengt med leppa og vært negative til vegetarmat og vegetarianere sier at «wow, dette var veeeeldig godt!». Da får jeg en helt ubeskrivelig god følelse inni meg.
 
Når jeg går ut og spiser er jeg alltid like spent på hva de har på menyen av vegetarmat. Blir ofte positivt overrasket!
Den vanligste misoppfatningen om vegetarmat er at vi vegetarianere og veganere kun spiser gress og frø.
Det irriterer meg når folk som ikke er vegetarianere lever på en rosa sky og tror at alle dyr i verden lever hele livene sine på store blomsterenger med tilgang til sunn og god mat 24/7.



Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.