Du er her: Vegetarisme og veganisme > Norske veggiser >

Norske veggiser: Joakim i Son

Joakim bor i Son og er født i 1978. Han har vært vegetarianer siden 1997.


Til daglig er jeg sykepleier og forfatter.
Før jeg ble vegetarianer hadde jeg vokst opp med hjemmelaget mat fra bunnen av. Rester var noe man spiste dagen etter, ikke kasta. Allikevel tenkte jeg ikke så mye over hvor maten kom fra.
Tre ingredienser jeg ikke kan leve uten: bladpersille, wadis (soltørrede linse kaker), hing.
Jeg spiser ikke kjøtt fordi jeg ikke ønsker at bevisste vesener skal måtte bøte med livet for at jeg ikke skal gå sulten.
Jeg ble inspirert til å bli vegetarianer av Hare Krishna bevegelsen.
Kokebøker, personer og blogger som inspirerer meg: Yamuna devi's "The Art of Indian Vegetarian Cooking" (bok), Kurma (australsk TV kokk), Raw naked chef (blogg).
Av ferdigprodukter elsker jeg: tomatpure, Colmans sennepspulver.
Det fineste komplementet jeg har fått for maten min er stillhet rundt bordet.
Når jeg lager mat er jeg avhengig av rene kjøkkenhåndklær, god benkplass, skarp kniv.
Den vanligste misoppfatningen om vegetarmat er at man ikke får i seg nok proteiner og næringsstoffer.

(Dette intervjuet ble publisert 08.11.2013. Tekstene er øyeblikksportretter, og endres ikke i ettertid for å gjenspeile hvordan vedkommendes forhold til vegetarisme og veganisme utvikler seg videre.)

Se alle våre intervjuer og lokalguider for dette området:
| |


I spalten Norske veggiser presenterer vi vanlige veganere og andre vegetarianere. Her er de tre siste mini-portrettene. PS: Vi ser etter nye kandidater. Kunne du tenke deg å delta?

Norske veggiser: Ingvild i Sandnes
Norske veggiser: Erica Carolin i Valnesfjord
Norske veggiser: Camilla i Sandefjord


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.