Norske veggiser: Jannicke i Trondheim

Jannicke bor i Trondheim og er født i 1987. Hun har vært vegetarianer siden 2007 og veganer siden 2011.Til daglig studerer jeg psykologi på NTNU.
Før jeg ble vegetarianer forstod jeg ikke hva vegetarianere spiste og trodde at det måtte være veldig vanskelig. Samtidig hadde jeg i mange år et ønske om å bli vegetarianer før jeg faktisk ble det.
Da jeg ble veganer gikk det ganske raskt opp for meg hvor lett det faktisk var. Da jeg var lakto-ovo vegetarianer tenkte jeg de første årene at jeg aldri kunne blitt veganer fordi jeg trodde det måtte være veldig vanskelig og krevende og klarte ikke helt å se for meg hva jeg kunne spise da en god del av produktene jeg spiste som vegetarianer inneholdt egg og melk. 
Tre ingredienser jeg ikke kan leve uten: Næringsgjær, cashewnøtter og liquid smoke.
Jeg droppet egg fordi jeg ble gjort oppmerksom på hva som foregikk bak lukkede dører. Jeg spiste tidligere økologiske egg med god samvittighet, men måtte brått stoppe med det da jeg fant ut at alle hannkyllingene som klekkes i denne produksjonen går rett i ei roterende kvern bare et par dager gamle av den ene grunn at de ikke kan legge egg og dermed ikke har noen nytteverdi i industrien. Jeg kunne ikke være med på å støtte dette når jeg fant ut av det.
Jeg ble inspirert til å bli veganer av bloggen http://www.veganerliv.com.
Av ferdigprodukter elsker jeg: Halsans kok vegetarfarse og Nutana Mexiburger.
Det fineste komplementet jeg har fått for maten min: Kanskje ikke det fineste, men det er alltid moro når folk som spiser kjøtt sier at det smaker akkurat som kjøtt når jeg har brukt vegetarfarse og andre veganske produkter som skal etterligne kjøtt.
Den vanligste misoppfatningen om veganmat er at det er kjedelig og veldig lite man kan spise. Det trodde jeg også før jeg ble veganer. Kunne ikke tatt mer feil! Jeg har aldri før spist så godt og variert som jeg gjør nå.Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.