Norske veggiser: Ingvild i Sandnes

Ingvild bor i Sandnes og er født i 1998. Hun har vært vegetarianer siden 2013.Til daglig går jeg på skole, tar vare på dyr og venner.
 
Før jeg ble vegetarianer spiste jeg mye kjøtt og fisk, familien min var veldig glad i og lage forskjellige kjøttretter, og det var som regel det som ble servert på bordet. Jeg har alltid elsket dyr mer enn alt, men det er ikke før i fjor at jeg begynte og bli vegetarianer. 
 
Tre retter jeg ikke kan leve uten: Anamma sine nuggets, grønnskassalat, taco med soyakjøttdeig og vegatar tacopulver.
 
Jeg spiser ikke kjøtt fordi jeg syns ikke det er noe forskjell på dyr og mennesker. Jeg syns dyr har en like stor rett til å leve på denne jorden akkurat sånn som vi mennesker. Jeg syns også det er feil at noen dyr blir sett på som venner, i mine øyne så er alle dyr venner uansett om du er en gris eller en sau. Jeg syns heller ikke dyrene fortjener å gå igjennom tortur bare fordi vi skal få kjøtt, da vill jeg mye heller klare meg uten kjøtt en å vite at jeg er med å støtter dyremishandling. De første menneskene på jorden spiste ikke kjøtt, dyr spiste heller ikke mennesker i følge bibelen. 
 
Jeg ble inspirert til å bli vegetarianer av alle dyrene mine. Jeg har levd med hund, katt og kanin hele livet mitt. Jeg elsker alle slags type dyr, og har like mye respekt for hver og en av dem. Min største inspirasjon til å bli vegetarianer er hunden min Frøya som er en Engelsk setter, hun er virkelig forbildet mitt, og bare tanken på at det kunne vært hun som ble torturert og spist etterpå av mennesker gjør meg virkelig trist. Det gjør at kjøtt ikke frister i det hele tatt. Tenk hvis dyr bare kunne snakke. Det kunne blitt din beste venn, men istedet for så kommuniserer dyr på en annen måte enn mennesker og blir sett på som mindre verdig fordi de ikke har armer og bein som vi mennesker har. Derfor skal det liksom være greit og spise kjøtt da? Nei, overhodet ikke.
 
Kokebøker, personer og blogger som inspirerer meg: Av Spohie Elise Isacsen. Hun har bloggen Sophieelise.blogg.no. Jeg ser virkelig opp til henne som en person. Hun vet akkurat hva hun skal si for å trykke på de rette punktene til at andre mennesker skal få empati for dyrene. Jeg ser virkelig opp til den jenta. Hun vet hva dyrene går igjennom, hun vet hva som har skjedd med dyrene som ligger dypfryst nedi frysedisken i matbutikkene. Alle burde virkelig lese "hjertesaker" innleggene hennes, de er bare helt fantastiske, og man får virkelig opp øynene til hvordan virkeligheten er. Og hun er ikke redd for og si ting sånn som det er.
 
Når jeg er lat spiser jeg ren soyakjøtt som jeg bare har stekt opp.
 
Når jeg går ut og spiser  bestiller jeg som oftest vegetar pizza (Margarita) eller grønnsakssalat med bønner.
 
Det irriterer meg når folk som ikke er vegetarianere sier at dyr ikke blir torturert når de blir slaktet, eller at i Norge blir matdyr behandlet med respekt når de blir slaktet. Det blir de overhode ikke. Alle dyr blir torturert når de blir slaktet. Hadde de tatt vekk veggene til alle slakteri både i Norge og i andre land hadde vi alle sammen vært vegetarianere.8 Comments

Holyshit fineste jenta ever : )

Virkelig bra sagt!! Stå på Ingvild!

Veldig bra skrevet, delig å se at det finnes andre unge mennesker som tror på Gud og er vegetarianere, hadde bare alle vært sånn hadde verden vært et bedre sted. Det eneste som skuffer meg er at du ikke tror på orddeling, husker ikke at det sto noe om det i bibelen.

Hei Ingvild i Sandnes. Du er fin i ansikt. Takk for at du er deg hehe nice me dig veggis bror :)

"Det irriterer meg når folk som ikke er vegetarianere sier at dyr ikke blir torturert når de blir slaktet"
Tortur er når mennesker blir utsatt for smerte for å fremtvinge informasjon eller gi utøveren sadistisk tilfredsstillelse.
Det blir veldig feil å bruke dette begrepet om slakting av dyr. De blir absolutt ikke torturert.

Som veganer lurer jeg på hvorfor nesten alle vegetarianere/veganere bruker dyrs behandling og rettigheter for å være vegetarianere/veganere?
Dette er mer en bonus av å gå på en slik diet og ikke et fokus!

Man bør heller fokusere på kroppens positive sider ved å være vegetarianer/veganer. Kroppen fungere mye bedre ved å gå på en slik diet.

Lite futt i chatten, men du og du som jeg forandret meg. nå er det kun Vegan 👍🏻Får håpe det tar seg opp med flere folk når vi innser at dyrekjøtt ikke er veien. Jeg er frelst i allfall.

Så utrolig godt sagt! Jeg kunne ikke vært mer enig med deg! :)

Hilsen Marion.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.