Norske veggiser: Hanne i Fredrikstad

Hanne bor i Fredrikstad og Oslo og er født i 1990. Hun har vært vegetarianer siden 2010 og veganer siden 2011.Til daglig studerer jeg til mastergrad ved Senter for Utvikling og Miljø, og jobber frivillig for Dyrebeskyttelsen og Miljøpartiet De Grønne.
Før jeg ble vegetarianer trodde jeg at jeg var «glad i dyr». Tenk at jeg ikke forstod at man ikke kan være glad i dyr og drepe dem samtidig!
Da jeg ble veganer syntes jeg det ble mye morsommere å lage mat! Før (særlig da jeg spiste kjøtt) syntes jeg det var vanskelig å finne på noe å spise til middag, og kjedelig å lage det. Nå elsker jeg å lage mat, og spiser den med verdens beste samvittighet.
Tre ingredienser jeg ikke kan leve uten: Avokado, kokosmelk og sjokolade.
Jeg kuttet ut meieriprodukter fordi det er galt å utnytte kuer ved å sperre dem inne og gjentatte ganger gjøre dem gravide, for så å ta fra dem kalven og stjele melka. Når kua ikke lenger produserer nok melk til å være økonomisk lønnsom blir hun drept. Det samme gjelder kalven om det er en gutt. Dette er ikke noe jeg vil støtte.
Jeg ble inspirert til å bli veganer fordi det er en livsstil som passer til måten jeg ønsker å leve på - mer miljøvennlig og uten å skade eller utnytte noen.
Kokebøker, personer og blogger som inspirerer meg: Veganmisjonen!
Av ferdigprodukter elsker jeg: Alpro og Carlshamn sine yoghurter, Tofutti sine smøroster og Alpro sjokoladepudding med Oatly vaniljesaus.
Den vanligste misoppfatningen om veganmat er at det er ensformig og kjedelig. Men jeg har aldri spist så variert og god mat som jeg gjør nå!
Det irriterer meg når folk som ikke er veganere sier det er greit å utnytte visse dyr men ikke andre (for eksempel en gris, men ikke en hund) fordi «det er slik det alltid har vært». Tenk om alt skulle baseres på et slikt argument, da hadde jo ikke verden gått fremover.1 Comment

"Det irriterer meg når folk som ikke er veganere sier det er greit å utnytte visse dyr men ikke andre (for eksempel en gris, men ikke en hund) fordi «det er slik det alltid har vært». Tenk om alt skulle baseres på et slikt argument, da hadde jo ikke verden gått fremover."

Helt enig! :-) Jeg spør ofte ikke-veggiser om de ville spist hunden sin. De svarer som oftest nei.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.