Norske veggiser: Eirin i Trondheim

Eirin bor i Trondheim og er født i 1989. Hun har vært vegetarianer siden 2012.Til daglig tar jeg sosionomutdanning ved Høgskolen i Sør-Trøndelag og engasjerer meg i dyrevern. 

Før jeg ble vegetarianer tenkte jeg at det var temmelig radikalt å ha et kosthold uten kjøtt og fisk, og jeg rettferdiggjorde mine matvalg gjennom å vise til den allmenne oppfatningen om at "dyr er mat".

Tre retter jeg ikke kan leve uten: "Soppis namnam" (kommentér for oppskrift!), Tandoori "chicken" (med Quornbiter) og Sweet and Sour.

Jeg spiser ikke kjøtt fordi jeg har innsett at man ikke trenger å drepe for å leve.

Jeg ble inspirert til å bli vegetarianer da jeg så at Dyrebeskyttelsen hadde en kampanje om å ofre "tretti dager for dyrene", og jeg deretter fant ut at et kosthold uten kjøtt og fisk faktisk fungerer kjempefint.

Kokebøker, personer og blogger som inspirerer meg: Jeg ser opp til veganere generelt, fordi de har en så stor respekt for alt levende og daglig bidrar til å redusere andres lidelse på en rekke områder gjennom sine gode valg. Av blogger kan jeg anbefale blant annet www.vegetarbloggen.com, der bloggeren dessuten deler oppskrifter på store fristelser, samt ukemenyer, på sin Facebookside.

Når jeg går ut og spiser er det gjerne på indiske restauranter, siden de er flinke på vegetarmat.

Den vanligste misoppfatningen om vegetarmat er at måltidene består av det som ligger igjen på tallerkenen når kjøttet og fisken er fjernet.

Det irriterer meg når folk som ikke er vegetarianere stiller meg spørsmål om min livsstil for å provosere - ikke for å forstå. 
Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.