Du er her: Vegetarisme og veganisme > Norske veggiser >

Norske veggiser: Carina i Sandnes

Carina bor i Sandnes og York og er født i 1992. Hun har vært vegetarianer siden 2007.


Til daglig studerer jeg politikk på University of York og arbeider som assisterende norsk lingvist hos et engelsk søkemotormarkedsføringsbyrå.
Før jeg ble vegetarianer kunne jeg ikke forstå hvorfor noen noensinne kunne tenke seg å slutte å spise kjøtt - det som er så godt! Jeg var så grusom på det at jeg til og med klarte å overbevise ei venninne på ungdomsskolen om å slutte å være vegetarianer. Det er noe jeg angrer på den dag i dag.
Tre ingredienser jeg ikke kan leve uten: avokado, tomater og eddik.
Jeg spiser ikke kjøtt fordi jeg ser på dyr som likeverdige med oss. Jeg føler ikke at jeg har retten, og har for så vidt heller ikke ønsket, å sette noen andre gjennom lidelse og død for at jeg skal kunne få nyte kadavrene deres på et stykke brød. Det finnes så mye annen god mat der ute som ingen har måttet lide for å produsere, og ressursene som går inn i kjøttindustrien er totalt uforsvarlige. Jeg har til den dag i dag aldri hørt et godt argument for å spise kjøtt, og tror heller aldri jeg vil gjøre det.
Jeg ble inspirert til å bli vegetarianer etter å ha sett PETAs undercover-videoer fra slakterier som fjortenåring, samt intervjuer med musikere jeg så opp til på den tiden som også var veg*nere. Når folk man liker og ser opp til reklamerer for en bestemt livsstil virker det jo som om det må ligge noe i det.
Kokebøker, personer og blogger som inspirerer meg: Jeg er ofte innom www.menhvaspiserduegentlig.com, hvor Adele støtt og stadig oppdaterer med kjempegod og lettlagelig veganmat. Ellers blir jeg veldig inspirert av mennesker jeg møter i hverdagen - jeg har med årene fått ganske mange venner som heller ikke spiser kjøtt, og på universitetet er det et eget Vegan and Vegetarian Society hvor jeg kontinuerlig får gode tips og idéer.
Når jeg lager mat er jeg avhengig av olivenolje og eddik.
Når jeg er lat spiser jeg brødskiver. Jeg er ofte lat.
På bursdagen min vil jeg helst ha vin, musikk, og godt selskap.
Når jeg går ut og spiser velger jeg ofte veganske alternativer. Det er vanskeligere å vite hvor råvarene kommer fra når man spiser på restaurant, og da er det greiest å holde seg på den trygge siden.
Den vanligste misoppfatningen om vegetarmat er at den alltid må være proppfull av proteiner for at man ikke skal falle om på gata.
Det irriterer meg når folk som ikke er vegetarianere går inn i selvforsvarposisjon fordi de mistenker at jeg dømmer dem for 'valget' deres. Du har ikke tatt et valg, du har unngått å velge fordi det er enklere å la være å tenke på det, og man møter mindre motgang med å ikke ta et standpunkt.

(Dette intervjuet ble publisert 08.11.2013. Tekstene er øyeblikksportretter, og endres ikke i ettertid for å gjenspeile hvordan vedkommendes forhold til vegetarisme og veganisme utvikler seg videre.)

Se alle våre intervjuer og lokalguider for dette området:
| |


I spalten Norske veggiser presenterer vi vanlige veganere og andre vegetarianere. Her er de tre siste mini-portrettene. PS: Vi ser etter nye kandidater. Kunne du tenke deg å delta?

Norske veggiser: Ingvild i Sandnes
Norske veggiser: Erica Carolin i Valnesfjord
Norske veggiser: Camilla i Sandefjord


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.