Du er her: Vegetarisme og veganisme > Norske veggiser >

Norske veggiser: Ann Elin i Bærum

Ann Elin bor i Bærum og er født i 1969. Hun har vært veganer siden 1995.


Til daglig jobber jeg i Nettavisen/blogg.no, med design, teknisk support og masse andre spennende oppgaver.
Før jeg ble vegetarianer var jeg aldri særlig glad i kjøtt og fisk, og spiste helst bare poteter, grønnsaker og saus.
Da jeg ble veganer hadde jeg allerede vært vegetarianer i flere år.
Tre retter jeg ikke kan leve uten: Indiske kikerter (chana masala), masse ulike salater, kinesisk grønnsakskarri.
Jeg kuttet ut meieriprodukter fordi å kutte ut dette bedret min allmennhelse, og gjorde at andre allergier jeg har (pollen, dyr med mer) ble mye mindre merkbare.
Det fineste komplementet jeg har fått for maten min er at folk som til daglig spiser kjøtt overhode ikke savner det når de spiser min mat.
Når jeg lager mat er jeg avhengig av et godt utvalg av krydder og friske urter.
Når jeg er lat spiser jeg krydret kikertsuppe! Den tar lang tid å lage, så jeg lager alltid en stor kjele med suppe som jeg fryser ned i porsjoner for å varme opp på late eller travle dager.
Når jeg går ut og spiser foretrekker jeg indiske restauranter fordi de har et godt utvalg av veganermat.

(Dette intervjuet ble publisert 03.08.2013. Tekstene er øyeblikksportretter, og endres ikke i ettertid for å gjenspeile hvordan vedkommendes forhold til vegetarisme og veganisme utvikler seg videre.)

Se alle våre intervjuer og lokalguider for dette området:
| |


I spalten Norske veggiser presenterer vi vanlige veganere og andre vegetarianere. Her er de tre siste mini-portrettene. PS: Vi ser etter nye kandidater. Kunne du tenke deg å delta?

Norske veggiser: Ingvild i Sandnes
Norske veggiser: Erica Carolin i Valnesfjord
Norske veggiser: Camilla i Sandefjord


4 Comments

Når jeg tenker etter så har faktisk mine allergier også bedret seg etter at jeg ble vegetarianer. Har vært veganer også i perioder, men jeg tror kanskje vegetarkostet kan stå for at jeg slipper å gå på sterke allergimedisiner i flere måneder på vår/sommeren. Hva er egentlig årsaken til dette? Jeg tenker at det selvfølgelig også kan komme av at jeg har vokst det fra meg, og legger ikke all gevinst til vegetarmaten alene.

Jeg synes vegetarmat er godt, og kan nok spise det over en lang periode. Men jeg verken kan eller vil leve et liv totalt borte fra kjøtt og fisk.

I følge lege som i utgangspunktet fikk meg til å prøve dette, skyldes det (i alle fall i mitt tilfelle) at når kroppen ikke lenger ble utsatt for ting den ikke likte, så er ikke kroppen lenger så eksponert for allergifremkallende stoffer at den hele tiden befinner seg på smertegrensen for hva jeg tåler. For meg gjaldt det spesielt melk, som jeg ikke visste at jeg ikke tålte fordi det ikke ga umiddelbare reaksjoner.

Dermed hadde den mer kapasitet til å håndtere andre ting somn f.eks pollen og dyr, og jeg bruker i dag allergimedisiner mye sjeldnere, færre ting og lavere dose.

Naturen ble vel glad for respekten å ga igjen :-)

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.