Norske veggiser: Anka i Stavanger

Anka bor i Stavanger og er født i 1992 og har vært veganer siden januar 2014 og spiser for det meste rawfood.Til daglig jobber jeg mot å bli den beste versjonen av meg selv.
Før jeg ble vegetarianer hadde jeg et siste aldeles nydelig sushimåltid som jeg sverget å huske for alltid.
Da jeg ble veganer føltes det på alle måter riktig, akkurat som om det alltid har vært meningen at jeg skulle gå denne veien.
Tre retter jeg ikke kan leve uten: Hjemmelaget hummus, kikertburger og raw-food-kake.
Jeg kuttet ut meieriprodukter fordi en hel rekke studier foreslår at forekomsten av osteoporose (benskjørhet) har en sammenheng med inntaket av animalsk protein. Det er et paradoks - om melk virkelig er så viktig for å styrke beina i kroppen din, slik reklamene vil ha det til - at landene som ligger på verdenstoppen hva osteoporose angår også ligger på verdenstoppen i å konsumere meieriprodukter. Jeg sier ikke at å drikke melk er garantert å gi deg benskjørhet - alt jeg sier er at disse studiene er meget interessante og verdt å sjekke ut!
Jeg ble inspirert til å bli veganer etter å ha fulgt en del såkalte "raw vegans" på Youtube og Instagram. Huden deres har en naturlig glød selv ikke den beste sminke kan jukse seg til, og en vakker dag ønsker også jeg å gløde innenfra. Ren kropp - rent sinn. 
Kokebøker, personer og blogger som inspirerer meg: Søk gjerne opp "FullyRawKristina" og "Rawvana English" på YouTube, gi et par av oppskriftene deres en sjanse og se hvor mangfoldig det kan være og hvilke gastronomiske opplevelser du kan få med et rawfood-kosthold. Det er mindre komplisert enn det ser ut til å være raw vegan, og disse kontoene inspirerer meg til å være ekstra kreativ på kjøkkenet. 
Når jeg er lat spiser jeg likevel godt, ettersom jeg alltid har noe hjemmelaget i kjøleskapet eller frøset ned. Det krever en del planlegging å være veg*ner, men det er absolutt verdt det. Å ha nødproviant i veska for eksempel, er et must. Min er hjemmelaget nøttemix.
Den vanligste misoppfatningen om vegetarmat er at den er ensformig og fattig på protein og kalsium. Jeg har som veganer blitt introdusert til en helt ny verden av næringsrike, fargerike og spennende matretter samt oppdaget frukt og grønt jeg ikke en gang visste eksisterte (og ofte har et ørlite problem med å uttale)! "Fryktelig synd er det. Tenk på all maten du nå går glipp av", sa min mor til meg da jeg fortalte henne om livsstilsendringen min. Tvert om, sier nå jeg: jeg har aldri vært så kreativ og åpen for å prøve nye ting i matveien som det jeg er nå!
Det irriterer meg når folk som ikke er veg*nere på død og liv skal felle meg i en eventuell diskusjon fordi de antar at jeg tror jeg er bedre enn dem. Det er en seiglivet myte at veg*nere tror de er bedre enn alle andre. Er du frivillig i Røde Kors, eller kanskje en ivrig miljøaktivist - flott! Handler du for din gamle eller syke nabo fordi vedkommende ikke kan gå selv - fantastisk! Du gjør det du mener er riktig, som gjør at du kan sove godt om natten. Føler du deg bedre enn alle andre av den grunn? Sannsynligvis ikke. På samme måte gjør vi veg*nere enkelt og greit det vi mener er riktig, og føler oss ikke overlegne av den grunn.Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.