Du er her: Vegetarisme og veganisme > Norske veggiser >

Norske veggiser: Anette i Drammen

Anette bor i Drammen og er født i 1982. Hun har vært vegetarianer siden 2007 og er nå veganer.


Til daglig er jeg billedkunstner.
Før jeg ble vegetarianer syntes jeg vegetarmat så veldig kjedelig ut, og jeg beundret de som klarte å være vegetarianere og særlig veganere.
Da jeg ble veganer føltes det som det eneste rette å gjøre, både for meg selv, miljøet og for dyrene.
Tre ingredienser jeg ikke kan leve uten: Vegansk ost, gulrot og løk.
Jeg spiser ikke kjøtt fordi jeg elsker dyr. Dyrene er mine venner og det ble tilslutt helt feil for meg å spise dem. Jeg ser også hva kjøttproduksjonen gjør med miljøet og planeten vår, og nekter å være med å støtte denne industrien.
Jeg ble inspirert til å bli vegetarianer og siden veganer etter å ha sett filmen «A diet for a new America».
Av ferdigprodukter elsker jeg: Pizzabunnene fra Rimi, tørre soyachunks og veganske oster, f.eks. fra Cheezly eller Vegusto.
Det fineste komplementet jeg har fått for maten min var fra min bestemor som synes alt jeg lager er så fantastisk godt.
Når jeg er lat spiser jeg pasta med tomatsaus og vegetardeig.
Den vanligste misoppfatningen om veganmat er at vi spiser gress. Nesten ingen er så matvrak som veganere.

(Dette intervjuet ble publisert 12.09.2013. Tekstene er øyeblikksportretter, og endres ikke i ettertid for å gjenspeile hvordan vedkommendes forhold til vegetarisme og veganisme utvikler seg videre.)

Se alle våre intervjuer og lokalguider for dette området:
| |


I spalten Norske veggiser presenterer vi vanlige veganere og andre vegetarianere. Her er de tre siste mini-portrettene. PS: Vi ser etter nye kandidater. Kunne du tenke deg å delta?

Norske veggiser: Ingvild i Sandnes
Norske veggiser: Erica Carolin i Valnesfjord
Norske veggiser: Camilla i Sandefjord


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.