Kikertsalat (vegan)



Salat som gjør seg godt som en del av et tapasbord, som base for en rask middag, eller rett og slett som tilbehør til annen mat. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Salaten kan serveres varm, vendt inn i alt fra ris, quinoa, bulgur osv til pasta, tortillas og fylte pitabrød.

1 boks / 3dl kokte kikerter
2 fedd hvitløk
½-1 rød chili
¼ - ½ rødløk
2-3ss olje
En god neve bladpersille
Saften av ½ sitron
Klype fingersalt
Grovkvernet pepper
Evt. paprikapulver (gjerne røkt om du finner)

Finkutt alle ingrediensene og ha de over i en egnet bolle. Klem over sitronsaften og vend inn oljen. Avslutt med krydder.




Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type:
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker

Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


3 Comments

Dette er ikke en raw food salat! Kokte kikkerter hører ikke hjemme i den sammenhengen!

Det er riktig at denne salaten ikke er råkost. Som tittelen på heftet heter, så inkluderer det både "Salat og rawfood", og ikke kun en av delene :)

nam nam, kjempegod!

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.