Ukens blogger: AdeleAdele står bak bloggen "Men hva spiser du egentlig?" - som inneholder mange spennende og varierte matretter.

Før jeg ble vegetarianer tenkte jeg at dyr var til for å spises og at det var naturens gang. Jeg synes det var helt greit at folk var veggiser, så lenge de ikke prakket det over på meg.  Jeg trodde slaktedyrene hadde det helt fint og rullet rundt i gresset med alle vennene sine helt fram til dommedag. Et levende bevis på at du blir dum av å spise kjøtt. Neida. Joda.

Da jeg ble veganer tenkte jeg at dette var mye enklere enn jeg hadde trodd! Nå ler jeg av 21 år gamle meg som ikke visste hva hun skulle ha på brødskiva eller om hun noen gang kom til å spise lasagne igjen. 

Tre ingredienser jeg ikke kan leve uten: Tofu, rød karripasta og soyasaus med sopp.

Jeg kuttet ut melk da jeg leste Noahs anmeldelse av Tine Meierier etter at de villedende reklamene med snakkende og fornøyde kuer begynte å florere på skjermen. Jeg hadde lenge følt på en dårlig samvittighet av å konsumere meieriprodukter og fikk alle mine mistanker bekreftet da jeg leste hvordan dyrene egentlig hadde det. At kalver får morsmelkerstatning og blir separert fra mødrene sine for at mennesker skal få ost og smør, er hårreisende. Og alt i alt er det jo en annen arts brystmelk med puss og hormoner, det klarer jeg meg fint uten. 

Jeg ble inspirert til å blogge fordi venner og bekjente var nysgjerrige på kostholdet mitt og begynte å spørre hvordan de kunne bli mer dyrevennlige i matveien, om jeg hadde noen oppskrifter de kunne prøve og ikke minst hva i all verden jeg spiste til middag. Jeg begynte å lage en veganguide i word, men innså kjapt at det var tidkrevende og klønete. Jeg gikk over til å ta bilde av det jeg spiste, publisere det på nett, og slik oppstod Menhvaspiserduegentlig.com.

Kokebøker og blogger som inspirerer meg: Jeg blir mest inspirert av blogger som ikke er veganske. Der får jeg tips til spennende retter som jeg kan bryne meg på å veganisere og har mye mer å velge i.  Jeg har en haug kokebøker stående som jeg aldri bruker, men er innom de norske veganbloggene nesten daglig for tips og inspirasjon. Jeg elsker å følge med på hva andre veganere spiser, og blir stadig overrasket over hvor ulike vi er i matveien, selv om vi «ikke kan spise noen ting».

Når jeg er lat, spiser jeg brødskiver. Ikke bare fordi det er lettvint, men fordi jeg synes det er så utrolig digg. Lite slår ferskt eller ristet brød med gresskarpålegg, avokado, stekt sopp og cashewnøtter eller ostene fra Jeezini med en god klatt pesto. Det er ikke rent få ganger jeg har endt opp med å spise et halvt brød til middag.

På bursdagen min vil jeg helst ha mat jeg slipper å lage selv. Det er igrunn ikke så nøye hva det er, så lenge det er vegansk, smakfullt og mettende. Jeg går gjerne for maki, pizza eller thaimat når jeg skal feire noe og er strålende fornøyd med at det har blitt så lett å spise ute.

Den vanligste misoppfatningen om veganmat er at det stort sett bare går i sunne salater og dampede grønnsaker. Jeg tror mange forveksler veganmat med raw food, men folk skulle bare visst hvor mye man kan dytte i seg av burgere, grillmat, kaker, chips, brus og is. Det er ikke sunt bare fordi det er vegansk, men det er i hvert fall junk med mye bedre samvittighet. Jeg spiser selvfølgelig mye sunnere nå enn jeg gjorde før jeg ble veganer, men det er like vel ikke alt som havner på bloggen foråsiresånn!


Se oppskrifter av Adele her på veg-veg.no:

Besøk bloggen hennes her: Men hva spiser du egentlig?


Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type:
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker

Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.