Denne oppskriften kan også brukes til å lage japansk sesamsalt, gomasio. Tahin kan brukes som pålegg, men er kanskje mest brukt for å gi annen mat fyldigere smak / tykkere konsistens. En nødvendighet i f.eks hummus. 10 deler sesamfrø 1 del (eller mindre) salt Rist saltet og frøene i en tørr kasserolle på middels varme. Overfør ingrediensene til en kjøkkenmaskin hvor de blandes til de har en pulveraktig form. Dette pulveret kalles gomasio, og kan brukes i stedet for vanlig salt. Blander du pulveret noen minutter til får du tahin. Fortsatt sulten? Emneord for denne oppskriften: Alle oppskrifter av samme type: |
Flere oppskrifter
Potetsalat - slik varierer du!
Like selvfølgelig som en potetsalat ikke trenger å være rømmebasert er det også lett å variere uttrykket. Her får du flere gode tips og kanskje noen smakskombinasjoner du aldri har prøvd? Hentet fra Den Norske Vegankokeboken. les mer Slik gjør du det: Enkel grønn sidesalat Mange undervurderer de helt, helt enkle sidesalatenes plass ved siden av middagen. les mer Sitronvinaigrette Så enkelt kan det faktisk gjøres! les mer Hjemmelaget potetstappe Potetstappe på pose? Nei takk! Hjemmelaget er så uendelig mye bedre. les mer |
Har du en kommentar?