Du er her: Mat > Tilbehør >

Spinatsalat (vegan)



Den aller beste maten er ofte svært enkel og lite avhengig av tidkrevende tilberedningsmetoder for å få frem de beste smakene.... (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

God smak avhenger kanskje først og fremst av gode råvarer, med et godt utgangspunkt er det nemlig lite som skal til for å imponere.

Til denne salaten har vi derfor valgt å bruke økologiske ingredienser som basis for oppskriften. Får du tak i ordentlig fersk, økologisk spinat er det definitivt verdt det. Disse dypgrønne bladene er kjent for å være noe av det beste du kan unne kroppen din!


4-6 pers som forrett/tilbehør

Vi fant våre råvarer hos Røtter på St.Haugen i Oslo som selger fersk, økologisk spinat fra en norsk leverandør.

1 pakke fersk spinat (ca 500g)
250g cherrytomater
En god neve fersk basilikum
10-12 valnøtter, hakkede

Evt. balsamicokrem til pynt.

Dressing:

ca 0.5dl olje (gjerne en god olivenolje evt. raps)
2-3 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk, revet/finhakket
salt og pepper etter smak

Skyll spinaten godt og plukk ut evt. stygge blader. Her passer kjøkkenvasken ypperlig. Fyll den med kaldt vann og ha spinaten over -sand o.l. synker til bunnen. La bladene renne av i et dørslag.

Kutt cherrytomatene i båter (først i to og så i tre). Vend tomatene sammen med spinaten. Finhakk basilikummen og bland godt.

Bland dressingen mens du varmer opp en stekepanne. Rist valnøttene i tørr panne til de blir lett gyldne. Hold nøttene i bevegelse slik at de ikke svir seg. Sett til side.

Vend dressingen i salaten like før servering og avslutt med valnøttene. Pynt gjerne med litt balsamicokrem.


Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type:
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Potetsalat - slik varierer du!
Like selvfølgelig som en potetsalat ikke trenger å være rømmebasert er det også lett å variere uttrykket. Her får du flere gode tips og kanskje noen smakskombinasjoner du aldri har prøvd? Hentet fra Den Norske Vegankokeboken.
les mer

Slik gjør du det: Enkel grønn sidesalat
Mange undervurderer de helt, helt enkle sidesalatenes plass ved siden av middagen.
les mer

Sitronvinaigrette
Så enkelt kan det faktisk gjøres!
les mer

Hjemmelaget potetstappe
Potetstappe på pose? Nei takk! Hjemmelaget er så uendelig mye bedre.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.