Du er her: Mat > Tilbehør >

Rødbetreduksjon (vegan)



Rødbeter egner seg også svært godt som base for sauser etc. Den fyldige smaken og knallrøde fargen gjør at denne sausen til forveksling kan se ut som den er basert på rødvin! Anbefales til all mat som kan nyte godt av litt ekstra dybde og syrlighet!

Holder til ca 6-8 pers.

Du trenger:
1 stor rødbet
1 ss buljongpulver
1/2 liter vann
1ts fenikkelfrø
1/2 ts cayennepepper
litt sort pepper
2 fedd hvitløk, hakket

2ss balsamicoeddik.
2ts maizena

Skrell rødbeten og kutt den i passe store terninger. Kok opp vann sammen med buljong og øvrig krydder. Tilsett rødbetene og kok under lokk i 25-30 min, slik at rødbetbitene blir godt møre og får frigitt rikelig med smak. Sil rødbetbitene, fenikkelfrø og hvitløk ut fra resten (væsken går over i en egnet beholder og helles så tilbake i kjelen).

Kok opp sammen med balsamicoeddik og visp inn maizenaen. Reduser (tar mellom 5 og 10 min) og server!




Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type:
Flere oppskrifter

Potetsalat - slik varierer du!
Like selvfølgelig som en potetsalat ikke trenger å være rømmebasert er det også lett å variere uttrykket. Her får du flere gode tips og kanskje noen smakskombinasjoner du aldri har prøvd? Hentet fra Den Norske Vegankokeboken.
les mer

Slik gjør du det: Enkel grønn sidesalat
Mange undervurderer de helt, helt enkle sidesalatenes plass ved siden av middagen.
les mer

Sitronvinaigrette
Så enkelt kan det faktisk gjøres!
les mer

Hjemmelaget potetstappe
Potetstappe på pose? Nei takk! Hjemmelaget er så uendelig mye bedre.
les mer



Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.