Du er her: Mat > Tilbehør >

Potetsalat - slik varierer du! (vegan)



Like selvfølgelig som en potetsalat ikke trenger å være rømmebasert er det også lett å variere uttrykket. Her får du flere gode tips og kanskje noen smakskombinasjoner du aldri har prøvd? Hentet fra Den Norske Vegankokeboken. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Utgangspunktet er enkelt: Kokte poteter.

Om du velger å beholde skallet på er det lurt å skrubbe dem helt rene, om du foretrekker skrelte poteter er det bare å skrelle i vei!

Kok potetene, damp dem tørre og del de så opp i passende terninger.

Mengden dressing bestemmer du selv, men beregn ca 1dl på 2-3 mellomstore poteter.

Med pesto:
Rør ut pesto med litt ekstra olje for en mer tynnflytende konsistens (eller bruk en pesto som i utgangspunktet er relativt tynnflytende). Vend potetbitene i pestoen.

Snitt opp litt rødløk, skivs over litt sitronsaft og avslutt med litt nykvernet pepper. Du kan også tilsette kapers.

Med timian:
Poteter + timian = sant. Vend potetterningene med en god olivenolje og rikelig med frisk timian. Litt finhakket hvitløk, salt og pepper hører også med. Skviser du over litt sitron til slutt er du definitivt i mål!

Med dill:
Nok en klassisk kombinasjon. Lag en enkel sitronvinaigrette og bland sammen med potetbitene.
 
Med soltørkede tomater og frisk basilikum:
Vend potetene i olje. Finhakk tomat og basilikum. Du kan også blande inn litt finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper til slutt.



Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type:
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Potetsalat - slik varierer du!
Like selvfølgelig som en potetsalat ikke trenger å være rømmebasert er det også lett å variere uttrykket. Her får du flere gode tips og kanskje noen smakskombinasjoner du aldri har prøvd? Hentet fra Den Norske Vegankokeboken.
les mer

Slik gjør du det: Enkel grønn sidesalat
Mange undervurderer de helt, helt enkle sidesalatenes plass ved siden av middagen.
les mer

Sitronvinaigrette
Så enkelt kan det faktisk gjøres!
les mer

Hjemmelaget potetstappe
Potetstappe på pose? Nei takk! Hjemmelaget er så uendelig mye bedre.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.