Du er her: Mat > Tilbehør >

Ovnsbakte rødbeter (vegan)



Enkelt og godt tilbehør til mange middagsretter, passer også godt til f.eks julemiddagen (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

(4 pers)

4 «eplestore» rødbeter
3-4 hvitløksfedd, evt 1 kinesisk hvitløk, skjært i passe tynne skiver
ca 2ss nøytral olje/ god olivenolje
Fingersalt (f.eks maldon)
Kvernpepper
En neve fersk bladpersille

Sett ovnen på 200grader. 

Skrell rødbetene og sett de over på et stekebrett m/ bakepapir. Del de gjerne i to, da er det lettere å sjekke når de er ferdige!
Fordel oljen over rødbetene og avslutt med hvitløk, en god klype fingersalt og 
rikelig pepper. Bakes til møre (ca 45-60min).

Ved servering passer det fint å dele rødbetene videre opp i båder eller skiver, bland de sammen med litt hakket bladpersille i en serveringsskål. Vend gjerne inn litt ekstra olje om ønskelig.



Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type:
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Potetsalat - slik varierer du!
Like selvfølgelig som en potetsalat ikke trenger å være rømmebasert er det også lett å variere uttrykket. Her får du flere gode tips og kanskje noen smakskombinasjoner du aldri har prøvd? Hentet fra Den Norske Vegankokeboken.
les mer

Slik gjør du det: Enkel grønn sidesalat
Mange undervurderer de helt, helt enkle sidesalatenes plass ved siden av middagen.
les mer

Sitronvinaigrette
Så enkelt kan det faktisk gjøres!
les mer

Hjemmelaget potetstappe
Potetstappe på pose? Nei takk! Hjemmelaget er så uendelig mye bedre.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.