Du er her: Mat > Tilbehør >

Karamellisert løkchutney



Spennende chutneyvariant som gjør seg godt både til brød og ved siden av annen mat. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Du trenger:

5 rødløk
3 gule løk
1 stor søtpaprika (Rød eller oransje; grilles i ovnen, skrelles og renses)
1 rød chilli (u/ frø, finhakkes)
2,5 dl balsamico eddik
50ml red wine vinegar
200g brunt sukker
ca 7cm kanelstang
2 laurbærblad
1 knippe fersk rosmarin (bladene tas av stilken)
Olivenolje
Salt og pepper etter smak.

Slik gjør du:

Start med å grill paprikaen på høy temperatur i ovnen (ca 250 grader) til den er myk og fin og skallet lett brent.

Løken skrelles og deles videre i passe tykke ringer. Varm opp en stor gryte med en god skvett olivenolje i og stek løken sammen med kanelstangen til alt har blitt mykt. Tilsett sukker og stek videre til løkblandingen begynner å få litt farge.

Ha til sist i balsamico, rødvinseddik og øvrige ingredienser. Chutneyen kokes så videre på svak varme til mesteparten av væsken har fordampet bort (alt fra 1-2timer) 

Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type:
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Potetsalat - slik varierer du!
Like selvfølgelig som en potetsalat ikke trenger å være rømmebasert er det også lett å variere uttrykket. Her får du flere gode tips og kanskje noen smakskombinasjoner du aldri har prøvd? Hentet fra Den Norske Vegankokeboken.
les mer

Slik gjør du det: Enkel grønn sidesalat
Mange undervurderer de helt, helt enkle sidesalatenes plass ved siden av middagen.
les mer

Sitronvinaigrette
Så enkelt kan det faktisk gjøres!
les mer

Hjemmelaget potetstappe
Potetstappe på pose? Nei takk! Hjemmelaget er så uendelig mye bedre.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.