Du er her: Mat > Tilbehør >

Fikenchutney



Søt og aromatisk chutney basert på tørkede fiken. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Per 2,5-3 dl ferdig produkt trenger du:

1 ss olje
1/2 ts cayennepepper
1/2-1 ts salt (eller mer etter smak)
2 sjalottløk
3 dl tørkede fiken (med stilkene fjernet)
0.5 dl rosiner eller korinter    
ca 0.5dl eplesider eddik
ca 0.5dl agavenektar
(Vann)

1 ts korrianderfrø
1ts hel spisskummen
1ts hel kardemomme
ca 0.5 cm kanelstang
(knuses i morter eller liknende, bruk ca halv mengde om du bare har malte krydder tilgjengelig)

Start med å knuse krydderne til et fint pulver. Del fiknene opp i mindre biter. Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele på litt over middels varme. Fres krydderene et minutt eller så før resten av ingrediensene has i. La det stå å putre til du oppnår en passe tykk "sirup" (ca 15min). Tilsett evt litt vann ved behov underveis.

Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type:
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Potetsalat - slik varierer du!
Like selvfølgelig som en potetsalat ikke trenger å være rømmebasert er det også lett å variere uttrykket. Her får du flere gode tips og kanskje noen smakskombinasjoner du aldri har prøvd? Hentet fra Den Norske Vegankokeboken.
les mer

Slik gjør du det: Enkel grønn sidesalat
Mange undervurderer de helt, helt enkle sidesalatenes plass ved siden av middagen.
les mer

Sitronvinaigrette
Så enkelt kan det faktisk gjøres!
les mer

Hjemmelaget potetstappe
Potetstappe på pose? Nei takk! Hjemmelaget er så uendelig mye bedre.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.