Vegetar- og veganoppskrifter: tilbehør

Her finner du matstoff fra Oppskriftbasen som passer til disse kriteriene:

Potetsalat med sennepsvinaigrette
Nydelig potetsalat som passer perfekt både til tapasfesten, grillkvelden eller som tilbehør til en helt vanlig hverdagsmiddag.

Emneord: |

Høstsalat (vegansk)
Enkel, men raffinert salat basert på høstlige ingredienser. Passer perfekt til lunsj!

Emneord:

Potetsalat - slik varierer du! (vegansk)
Like selvfølgelig som en potetsalat ikke trenger å være rømmebasert er det også lett å variere uttrykket. Her får du flere gode tips og kanskje noen smakskombinasjoner du aldri har prøvd? Hentet fra Den Norske Vegankokeboken.

Emneord: |

Slik gjør du det: Enkel grønn sidesalat (vegansk)
Mange undervurderer de helt, helt enkle sidesalatenes plass ved siden av middagen.

Emneord:

Sitronvinaigrette
Så enkelt kan det faktisk gjøres!

Emneord:

Hjemmelaget potetstappe (vegansk)
Potetstappe på pose? Nei takk! Hjemmelaget er så uendelig mye bedre.

Emneord:

Ovnsbakte cherrytomater (vegansk)
De søte, milde cherrytomatene får en ekstra rund og delikat smak når de bakes i ovnen.

Emneord: | |

Vegansk "ostesaus" til pizza (vegansk)
Visst finnes det veganske osteerstatninger, men ofte kan det være like godt å lage sin egen. Denne har et hint av sennep som både gir mer fylde i smaken og en gyldengul farge.

Emneord: |

Tomatsaus til pizza (vegansk)
Denne basisoppskriften gjør pizzabakingen til en lek! Sausen vispes sammen i løpet av få minutter og krever heller ingen varmebehandling før bruk.

Emneord: |

Fikenchutney
Søt og aromatisk chutney basert på tørkede fiken.

Emneord:

Karamellisert løkchutney
Spennende chutneyvariant som gjør seg godt både til brød og ved siden av annen mat.

Emneord:

Kikertsalat (vegansk)
Salat som gjør seg godt som en del av et tapasbord, som base for en rask middag, eller rett og slett som tilbehør til annen mat.

Emneord:

Rød salsa (vegansk)
Salsa betyr rett og slett saus. Her i Norge omtales salsa primært som en tomatbasert, sterk saus som fins i et uttall varianter på butikken.

Emneord: |

Guacamole (vegansk)
Guacamole på boks vil aldri bli det samme etter å ha forsøkt denne autentiske oppskriften fra en meksikansk landsby!

Emneord: |

Quesadillas (veganvennlig)
Ostefylte, pannestekte tortillas

Emneord: |

Spinatsalat (vegansk)
Den aller beste maten er ofte svært enkel og lite avhengig av tidkrevende tilberedningsmetoder for å få frem de beste smakene....

Emneord: |

Tabbouleh
Tabbouleh er en selvskreven gjest blant flere mezzeretter i arabisk matkultur. Salaten baserer seg i hovedsak på tre ingredienser: bulgur, bladpersille og mynteblader.

Emneord:

Rødbetreduksjon (vegansk)
Rødbeter egner seg også svært godt som base for sauser etc. Den fyldige smaken og knallrøde fargen gjør at denne sausen til forveksling kan se ut som den er basert på rødvin! Anbefales til all mat som kan nyte godt av litt ekstra dybde og syrlighet!

Emneord: |

Kremet dressing med eple (veganvennlig)


Emneord: |

Indisk brødsnacks (vegansk)
Super partysnack!

Emneord: |

Mango- og myntedressing (vegansk)
Forfriskende dressing med et søtlig preg! Gir en fin kontrast både til salater og annen mat.

Emneord: |

Bringebærcoulis (vegansk)
Nyt sommerens bringebær med denne friske sausen! Psser perfekt over annen frukt, ved siden av andre desserter eller over iskrem!

Emneord: |

Avocado med eddiksaus


Emneord:

Ovnsbakte rødbeter (vegansk)
Enkelt og godt tilbehør til mange middagsretter, passer også godt til f.eks julemiddagen

Emneord: |

Tahin (vegansk)


Hvitløk/persilledressing (vegansk)
Kjapp, men god dressing som blir overaskende fyldig. Passer til det meste, men gjør seg ekstra godt sammen med rødkålsalat.

Emneord: |

Eplechutney (vegansk)
Selvskreven gjest til indisk mat!

Emneord: |




I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.