Du er her: Mat > Pålegg, lunsj og frokost >

Soltørket tomatpesto (vegan)



En smakfull pestovariant som passer spesielt godt til brød, men som selvsagt kan anvendes på samme måte som du bruker andre pestotyper. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

I denne oppskriften er det brukt solsikkekjerner, men du kan bruke alt fra pinjekjerner til mandler.

Oppskriften baserer seg på tomater som ikke er marinert i olje, men om du ikke får tak i den "tørre" varianten er det ikke verre enn at du heller oljen over i en egnet beholder og hopper over bløtleggingen.

2.5 dl soltørkede tomater, lett pakket.
1-2 fedd hvitløk
1/2-1dl solsikkekjerner
ca 1/2 dl olje
vann
pepper, evt salt

Bløtlegg tomatene i lunket/varmt vann i ca 10 min. Hell av mesteparten av vannet.
Grovhakk hvitløken. Kjør tomater, hvitløk og solsikkekjerner i en kjøkkenmaskin. Tilsett litt og litt olje underveis. Juster evt. konsistensen med litt vann til det ikke er flere hele tomater igjen.

Rør inn pepper (og evt. salt) etter smak.

For en helt raw variant - bruk en kaldpresset olje!



Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken. Flere oppskrifter av Vilje

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: | |
Alle oppskrifter av samme type: Pålegg, lunsj & frokost
Flere oppskrifter

Høstsalat
Enkel, men raffinert salat basert på høstlige ingredienser. Passer perfekt til lunsj!
les mer

Nøttesmør (mandel/cashew)
Like enkelt som du lager din egen tapenade kan du også lage ditt eget nøttesmør!
les mer

Oliventapenade
Dette pålegget med en typelig, spiss smak holder seg godt i kjøleskap inntil en uke, og legger grunnlag for et allsidig frokostmåltid!
les mer

Varm kornfrokost
Få en solid start på dagen med denne mettende retten!
les mer



1 Comment

Hvor lenge kan denne pestoen stå i kjøleskapet før den er gammel?

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.