Du er her: Mat > Pålegg, lunsj og frokost >

Oliventapenade (vegan)



Dette pålegget med en typelig, spiss smak holder seg godt i kjøleskap inntil en uke, og legger grunnlag for et allsidig frokostmåltid! (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Grunnoppskrift
 2 dl oliven
0.5 dl olje
1 fedd hvitløk
Pepper, etter smak
 
Kjør ingrediensene sammen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til du får en jevn masse. Smak til med pepper.
 
Tips til variasjon:
 
50/50 : Bruk 1dl grønne og 1 dl sorte olivener
Kalamata-style: Kalamata olivener er oppkalt etter den greske byen med samme navn. Disse store, saftige olivenene gjør seg godt i tapenader eller bare som snack.
Oliven+soltørket tomat= sant : Bland inn litt finhakket soltørket tomat i tapenaden for en interessant smakskombinasjon
à la Provance : Ansjos er selvsagt uaktuelt, men tilsett en spiseskje eller to med kapers i blandingen for en autentisk tilnærming.
Zesty: Rør inn finrevet skall av ca 1/2 sitron for en intens opplevelse
Italienskinspirert: Bruk grønne olivener og tilsett 1ts tørket oregano og 1/2 rød chili


Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken. Flere oppskrifter av Vilje

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Pålegg, lunsj & frokost
Flere oppskrifter

Høstsalat
Enkel, men raffinert salat basert på høstlige ingredienser. Passer perfekt til lunsj!
les mer

Nøttesmør (mandel/cashew)
Like enkelt som du lager din egen tapenade kan du også lage ditt eget nøttesmør!
les mer

Oliventapenade
Dette pålegget med en typelig, spiss smak holder seg godt i kjøleskap inntil en uke, og legger grunnlag for et allsidig frokostmåltid!
les mer

Varm kornfrokost
Få en solid start på dagen med denne mettende retten!
les mer



Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.