Dette pålegget med en typelig, spiss smak holder seg godt i kjøleskap inntil en uke, og legger grunnlag for et allsidig frokostmåltid! (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)Grunnoppskrift2 dl oliven 0.5 dl olje 1 fedd hvitløk Pepper, etter smak Kjør ingrediensene sammen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til du får en jevn masse. Smak til med pepper. Tips til variasjon: 50/50 : Bruk 1dl grønne og 1 dl sorte olivener Kalamata-style: Kalamata olivener er oppkalt etter den greske byen med samme navn. Disse store, saftige olivenene gjør seg godt i tapenader eller bare som snack. Oliven+soltørket tomat= sant : Bland inn litt finhakket soltørket tomat i tapenaden for en interessant smakskombinasjon à la Provance : Ansjos er selvsagt uaktuelt, men tilsett en spiseskje eller to med kapers i blandingen for en autentisk tilnærming. Zesty: Rør inn finrevet skall av ca 1/2 sitron for en intens opplevelse Italienskinspirert: Bruk grønne olivener og tilsett 1ts tørket oregano og 1/2 rød chili Likte du denne? Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken. Flere oppskrifter av Vilje Fortsatt sulten? Emneord for denne oppskriften: pålegg Alle oppskrifter av samme type: Pålegg, lunsj & frokost |
Flere oppskrifter
Høstsalat
Enkel, men raffinert salat basert på høstlige ingredienser. Passer perfekt til lunsj! les mer Nøttesmør (mandel/cashew) Like enkelt som du lager din egen tapenade kan du også lage ditt eget nøttesmør! les mer Oliventapenade Dette pålegget med en typelig, spiss smak holder seg godt i kjøleskap inntil en uke, og legger grunnlag for et allsidig frokostmåltid! les mer Varm kornfrokost Få en solid start på dagen med denne mettende retten! les mer |
Har du en kommentar?