Du er her: Mat > Pålegg, lunsj og frokost >

Kikertpostei

Postei som kanskje kan minne litt om hummus. Supert pålegg å variere med. Prøv deg gjerne frem med forskjellig krydder for å variere smaken.

175 gr. kikerter (lagt i bløt noen timer i forveien)
1 laubærblad
2 ts. olje
1 hvitløksfedd, presset
1 løk, finhakket
4 ss. peanøttsmør
evt. litt buljong
evt. litt brødsmuler

La kikertene renne fra seg, legg dem i en gryte med rikelig vann. Tilsett laubærbladet og kok opp. La ertene koke i 10 minutter på middels varme. Senk varmen, og la ertene småkoke til de er myke (ca. en time).
Hell av vannet, fjern laubærbladet, og mal kikertene til en tykk deig.

Varm oljen og stek løken og hvitløken et par minutter. Bland det så inn i kikertmassen. Tilsett peanøttsmør og evt buljong og brødsmuler. Straks alt er godt blandet er posteien klar til servering.

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Pålegg, lunsj & frokost
Flere oppskrifter

Høstsalat
Enkel, men raffinert salat basert på høstlige ingredienser. Passer perfekt til lunsj!
les mer

Nøttesmør (mandel/cashew)
Like enkelt som du lager din egen tapenade kan du også lage ditt eget nøttesmør!
les mer

Oliventapenade
Dette pålegget med en typelig, spiss smak holder seg godt i kjøleskap inntil en uke, og legger grunnlag for et allsidig frokostmåltid!
les mer

Varm kornfrokost
Få en solid start på dagen med denne mettende retten!
les mer



I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.