Du er her: Mat > Pålegg, lunsj og frokost >

Sort Bønnepostei (vegan)



Bønnepostei er ypperlig pålegg og gjør seg spesielt godt sammen med friske grønnsaker. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

3 dl. sorte bønner (tilsvarer 1 boks)
2 ss. tomatpuré
1-2 ss olje
1 ss. soyasaus
1 ss. fersk persille
1 ts. sitronsaft
1 ts. paprikapulver
1 hvitløksfedd, presset

Legg bønnene i bløt natten i forveien. Kok dem til de blir myke (ca. 40 minutter). Hell av vannet, mal sammen bønnene og tilsett krydrene.


Tips til variasjon:

Så og si alle typer bønner passer til denne oppskriften, bruk det du har for hånden.



Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken. Flere oppskrifter av Vilje

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Pålegg, lunsj & frokost
Flere oppskrifter

Høstsalat
Enkel, men raffinert salat basert på høstlige ingredienser. Passer perfekt til lunsj!
les mer

Nøttesmør (mandel/cashew)
Like enkelt som du lager din egen tapenade kan du også lage ditt eget nøttesmør!
les mer

Oliventapenade
Dette pålegget med en typelig, spiss smak holder seg godt i kjøleskap inntil en uke, og legger grunnlag for et allsidig frokostmåltid!
les mer

Varm kornfrokost
Få en solid start på dagen med denne mettende retten!
les mer



4 Comments

Oioi, smaskens!

Er de 3 dl bønner når de er tørre eller etter bløting? Det gjør jo en del forskjell.

[tilbakemelding fra Norsk Vegetarforenings matansvarlige Vilje Bech kommer neste uke]

Det er 3dl ferdigkokte bønner det er snakk om her. Det tilsvarer en vanlig hermetikkboks.

Ser og høres kjempegodt ut! Hvor lenge holder den seg i kjøleskap?

I en (så godt som) lufttett plastboks holder det seg over en uke i kjøleskap :)

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.