Du er her: Mat > Pålegg, lunsj og frokost >

Scrambled Tofu (vegan)



Vegansk superklassiker som kommer i uendelig mange varianter, supert pålegg såvel som en del av en brunch-/lunsjtallerken! (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Rekker til 4-6 porsj.

Grunnoppskrift:

4-500g fast tofu
ca ½ dl soyasaus
1ss tomatpurè
1ss olje
(evt. 1 kork liquid smoke)

1 ts pepper
Litt paprikapulver
1-2ts gurkemeie
2-3 hvitløksfedd, finhakket.
1 rød chili, i tynne skiver

½ løk, finhakket.
1 bx / 3dl bønner etter ønske

Smuldre tofuen i en egnet blandebolle. Miks sammen soyasaus, tomatpurè, olje og evt. liquid smoke i en separat beholder. Hell blandingen over den smuldrede tofuen og bland inn krydder, hvitløk og chili.

Løken stekes et par minutter i en panne før tofumiksen tilsettes. Tilsett mer olje om det ser ut til at blandingen er i ferd med å svi seg. Stekes i ca 5 min før bønnene tilsettes. Tilsett eventuelle andre smakstilsetninger og stek i 5-10 min til.

Forslag til andre tilsetninger:

7-8 soltørkede tomater, skivet
1ss kapers
2-3 ss skivede, sorte oliven
5dl lett pakkede spinatblader

Eller f.eks

1 finrevet gulrot
½ paprika i terninger
Halve cherrytomater

 

Denne oppskriften er hentet fra heftet Lunsj og frokostmat, som kan kjøpes i Vegetarbutikken.



Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: | |
Alle oppskrifter av samme type: Pålegg, lunsj & frokost
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Høstsalat
Enkel, men raffinert salat basert på høstlige ingredienser. Passer perfekt til lunsj!
les mer

Nøttesmør (mandel/cashew)
Like enkelt som du lager din egen tapenade kan du også lage ditt eget nøttesmør!
les mer

Oliventapenade
Dette pålegget med en typelig, spiss smak holder seg godt i kjøleskap inntil en uke, og legger grunnlag for et allsidig frokostmåltid!
les mer

Varm kornfrokost
Få en solid start på dagen med denne mettende retten!
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.