Du er her: Mat > Pålegg, lunsj og frokost >

Hummus (vegan)



De fleste vegetarianere og veganere har sin formening om hvordan en god hummus bør være... (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Denne hummusoppskriften gir et fløyelsmykt, lett resultat med tydelig preg av spisskummen og sitron. Du finner også denne oppskriften på trykk i heftet "Lunsj- og frokostmat" som er til salgs i nettbutikken. Heftet inneholder nærmere 100 oppskrifter og tips.

Du trenger:
1 boks / 3dl kokte kikerter

1 fedd hvitløk

Saften av ½ sitron

½ dl vann

2-3 ss tahin

2ss olje

½ ts salt

1/4-1/2ts malt cumin (spisskummen)

Litt pepper


Slik gjør du:

Kjør kikerter, hvitløk, sitronsaft og vann sammen til en jevn masse i en kjøkkenmaskin. Tilsett tahin, olje og krydder og kjør til alt er godt blandet og kremmykt. Smak til med evt. mer sitronsaft (ingen sitroner er like osv.) og salt/krydder.



Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Pålegg, lunsj & frokost
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Høstsalat
Enkel, men raffinert salat basert på høstlige ingredienser. Passer perfekt til lunsj!
les mer

Nøttesmør (mandel/cashew)
Like enkelt som du lager din egen tapenade kan du også lage ditt eget nøttesmør!
les mer

Oliventapenade
Dette pålegget med en typelig, spiss smak holder seg godt i kjøleskap inntil en uke, og legger grunnlag for et allsidig frokostmåltid!
les mer

Varm kornfrokost
Få en solid start på dagen med denne mettende retten!
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.