Vegetar- og veganoppskrifter: Ovnsretter

Her finner du matstoff fra Oppskriftbasen som passer til disse kriteriene:

Involtini di melanzane (aubergineruller) (vegan)
Disse rullene er perfekt kosemat en lørdags kveld, eller som en smakfull forrett i festlig lag.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Budsjettmiddag: Polentapai med gulrot og purre (vegan)
I denne oppskriften brukes polenta som "eggerstatning".

Emneord: |
Type: Middagsretter


Klassisk nøttestek (vegan)
En av de virkelig klassiske "festrettene" som enkelte ville plassert ved siden av vegetarianer i ordboken. Denne varianten er ganske nøytral på smak og kan med fordel spisses til litt med andre krydder etter eget ønske.

Emneord: | |
Type: Middagsretter


Cashew-nøttestek (vegan)
Denne nøttestekvarianten inneholder også en del grønnsaker, samt bokhvete og råris som forhøyner næringsinnholdet betraktelig. Smaken er ganske nøytral, så du må gjerne prøve deg frem med litt forskjellige krydder og hvitløk om du ønsker en mer smaksrik utgave.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Urtekokte erter og ovnsstekte dillpoteter (vegan)
Dette er en smart måte å koke erter på for å lure inn masse ekstra smak. Trikset er ganske enkelt: å koke ertene sammen med friske urter. Resultatet blir en middagsrett full av rene smaker og fine konsistenser.

Emneord:
Type: Middagsretter


Burritos al horno (veganvennlig)
Burritos al horno er ovnsgratinerte, fylte tortillas. Beregn ca. 2 tortillas per person.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Nachos (veganvennlig)
En av de mest kjente rettene fra det meksikanske kjøkkenet er også en av de mest lettlagde. Vi viser deg hvordan!

Emneord: | |
Type: Middagsretter


Vegeta Vertshus' pizza (veganvennlig)
Den originale oppskriften fra gode, gamle Vegeta vertshus.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Aubergineform (vegan)
Lasagne er gjerne noe av det første man tenker på når man tenker på mat fra Italia. Med sin lagvise oppbygning minner aubergineform om lasagne. Men ikke bare er smaken annerledes: konsistensen er nemlig mer mettende, uten å gi den tunge etterpåfølelsen man fort får av lasagne.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Bakt paprika med kremet soppfyll (veganvennlig)
Kan også pakkes inn i folie og grilles.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Speltpizza med veganost og tofu-pølsebiter (vegan)


Emneord: | |
Type: Middagsretter


Amerikansk julesuffle (vegetarisk, men ikke vegan)
God gammeldags vegetarsufflè! Prøv denne klassiske oppskriften neste gang du er i det tradisjonelle hjørnet. Passer godt som en del av jule- / høytidsmiddagen.

Emneord: | |
Type: Middagsretter


Piroger med fyll
Piroger er utbredt over store deler av verden, men stammer oprinnelig fra øst europa. De spises enten som middag eller dessert -avhengig av hva de fylles med. I Polen spises ofte piroger som en del av julemiddagen, gjerne fylt med surkål og tørket sopp. Denne oppskriften er tilpasset norske vaner og passer til alt fra barnebursdager til lunsj eller turmat (innpakket i folie og forsiktig varmet opp på bålet)

Emneord: | |
Type: Middagsretter


Pizza di patate (potetpizza) (vegetarisk, men ikke vegan)
Pizzavariant med røtter i det Napoletiske kjøkkenet. En litt annerledes pizza sett med norske øyne, men er absolutt verdt å sjekke ut! Har du utegrill i stein (med tak)? De passer ypperlig til pizzasteking.

Emneord: | |
Type: Middagsretter


Ovnsbakte rødbeter (vegan)
Enkelt og godt tilbehør til mange middagsretter, passer også godt til f.eks julemiddagen

Emneord: |
Type: Tilbehør


Løkpai (vegan)
Middagspaier er super gjestemat og passer godt med en god salat til.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Festgrateng (vegan)
Lettvindt potetgrateng.

Emneord: | |
Type: Middagsretter


Gratinerte poteter (veganvennlig)
Klassisk rett som passer til så mangt!

Emneord: |
Type: Middagsretter


Gulrotform med ostesaus (vegetarisk, men ikke vegan)
Gulrøtter gratinert i ostesaus.

Emneord:
Type: Middagsretter


Selleri- og spinatform (vegetarisk, men ikke vegan)
Enkel ovnsform som kan passe som tilbehør til de fleste typer middagskaker / burgere.

Emneord:
Type: Middagsretter


Grønnsaksgrateng (vegetarisk, men ikke vegan)
"Hverdagsform" som kan passe ved siden av så mangt!

Emneord: |
Type: Middagsretter


Lasagne (vegetarisk, men ikke vegan)
Lasagne er en rett som må lages med følsomhet; det er ikke bare noen ingredienser blandet med pasta! Lasagne består av tre lag sauser lagt lagvis mellom plater med lasagne og parmesanost. Parmesanosten bør være fersk -hvis du får tak i.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Valnøtt- og osteform (vegetarisk, men ikke vegan)
Ovnsform basert på nøtter, ris og ost. God gammeldags vegetarmat!

Emneord: |
Type: Middagsretter


Vegetarpostei (vegan)
Med denne posteien kan du godt prøve deg frem med ulike smakstilsetninger for å variere.

Emneord:
Type:


Grønnskaspostei (veganvennlig) (vegan)
Denne retten kan både spises varm og kald (som pålegg).

Emneord: | |
Type: Middagsretter


Soyabønnestek med eple og svisker (vegetarisk, men ikke vegan)
"Stek" av bl.a. soyabønner, linser og epler.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Rårevne grønnsaker i form (vegan)
Denne ovnsformen passer perfekt når tilgangen på rotgrønnsaker er som størst. Dette er med andre ord en ypperlig måte å nyte noe av det beste fra norsk landbruk -nemlig alle de gode grønnsakene.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Makaronigrateng med bechamelsaus (vegan)
Denne retten er ganske enkel å lage og passer bra til for eksempel stekt tofu. Retten er også i tråd med makrobiotiske prinsipper (som bl.a. Alicia Silverstone sverger til).

Emneord: | |
Type: Middagsretter


Potetlasagne (vegetarisk, men ikke vegan)
Annerledes lasagnevariant basert på poteter og aubergine.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Potetpanne med champignon og løk (veganvennlig)
Ovnsform basert på poteter, chapignon og løk. Passer godt ved siden av ulike middagskaker, stekt tofu, el.l.

Emneord: |
Type: Middagsretter