Du er her: Mat > Middag >

Veggisburger av ris & grønnsaker (vegan)

Disse kakene kan enkelt varieres med forskjellig krydder, smakstilsetninger og ingredienser. Prøv f.eks med pastinakk og søtpotet, eller rødbeter og potet!

2ss. olje
2 store løk, finhakket
1 selleri, kuttet i små kuber
2 gulrøtter, kuttet i små kuber
1 grønn chili, hakket i bittesmå biter
2 hvitløksfedd, finhakket
6 ss. soyasaus
1/2 ts. hvitløkspulver
1/2 ts. basilikum
1/2 ts. oregano
tamari etter smak
6 dl. kokt ris
5 ss. peanøttsmør
1 dl. hvetemel

Stek løken i oljen på middels varmen i 5 minutter. Tilsett så selleri, gulrøtter og chili, som stekes i 5 minutter.
Strø over hvitløken, og varm det hele i ytterligere 5 minutter.
Krydre med tamari, hvitløkspulver, basilikum og oregano. Flytt kjelen fra varmen, tilsett den kokte risen, salt etter smak. Bland inn peanøttsmøret og melet.

Varm ovnen til 200 grader, smør et bakeark. Form deigen til 5-6 cm. brede kaker som stekes ca 10 minutter på hver side i ovnen.

Om ønskelig kan man bruke couscous eller bulgurhvete i stedet for ris.



Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.