Du er her: Mat > Middag >

Vegetariske vårruller (vegan)



Vårruller er ingen heksekunst å få til hjemme. Hvorfor ikke invitere vennegjengen, eller flere i familien på vårrull-verksted? Det er både sosialt, morsomt og smaker godt!

Ingredienser:
Gulrøtter, kål og løk i ca like store porsjoner
Fersk ingefær, hvitløk og soyasaus etter smak (ca like store mengder er et godt utgangspunkt)
Vårrullflak (kjøpes frossent i asiatiske butikker. Vær obs på at en del vårrullflak innehoder egg, og følgelig ikke er veganske.)
vegetabilsk olje
maisena-mel

Fremgangsmåte:
Rasp gulrøtter, skjær kål og løk i fine strimler. Småhakk litt ingefær. Varm olje i en jerngryte, og la det småsteke litt. Ha så i soyasaus og et par fedd finhakket hvitløk eller mer. La det hele koke på svak varme i noen minutter, og sett deretter gryta til avkjøling.

Hvordan man ruller vårrullene:
Ha klart en liten bolle med maisena-mel og en liten bolle med vann. Børst litt maisena-mel på hvert flak/ark og legg et par gode spiseskjeer med fyll midt på flaket, og brett det sammen som en konvolutt.

Ta litt vann på tippen av flaket, og det hele vil sitte sammen. Børst litt maisena-mel på rullen.

Varm rikelig med olje i kjele eller wok-panne. Det må være nok olje til å dekke vårrullen, og den må være så varm at en vanndråpe spretter opp igjen fra gryta, men ikke så varm at oljen ryker, ellers trekker vårrullen til seg for mye olje.

Frityrstek vårrullene lett, og la dem tørke på tørkepapir.

Tips: Små biter av stekt tofu kan selvsagt tilsettes til fyllet. Det samme gjelder også for glassnudler (gjennomsiktige risnudler).



Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


3 Comments

Hvor Lang Tid Tar Denne Prosessen?(VegissVårruller)

Vi har dessverre ikke noen eksakt tidsangivelse for denne oppskriften. Vårruller er generelt litt mer tidkrevende enn helt enkle retter.

10-20 stk for ett familiemåltid fikser du fint på 60 minutter. Da har vi lagt til en halv time til avkjøling før du ruller. Tips; du kan koke opp ingrediensene kvelden før og sette til avkjøling, da er det bare rulling og steking neste dag.
www.thaimat-sogndal.com

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.