Du er her: Mat > Middag >

Vegeta Vertshus' pizza (Kan gjøres vegansk)



Den originale oppskriften fra gode, gamle Vegeta vertshus.

I de seksti årene spisestedet Vegeta eksisterte var pizzaen noe av det aller mest populære. Her får du oppskriften, selvsagt gjengitt med tillatelse.

Pizzabunn:
250 gr. hvetemel
150 gr. sammalt fin hvete
2 dl. vann
1 dl. solsikkeolje
25 gr. gjær
1/2- 1 gr. salt, helst havsalt

Pizzasaus:
2 løk
4 tomater
1 ss. olivenolje
1 dl. tomatpure
1 ss. vitam körnig (buljong)
1 ss. oregano, pizzakrydder eller merian
1 fedd hvitløk

Pizzafyll:
300 gr. revet ost (Nordbo eller annen vegetarisk ost og Mozzarella i forhold 3-1)
Soyakjøttbiter (fåes kjøpt i helsekostforretninger)
rød og grønn paprika i skiver
maiskorn
champignon i skiver
oliven
tomat i skiver

Slik lager du bunnen:
Løs gjæren opp i lunkent vann, og tilsett oljen og saltet. Ha i melet, og bland til en fin deig. Legg et håndklede over bollen og la deigen heve seg i ca. 30 minutter eller til ca. dobbel størrelse. Smør litt olje på en stekeplate og kjevl ut deigen til en jevn pizza, og lag en kant, så ikke fyllet faller ut.

Slik lager du sausen:
Løken kuttes i terninger og freses i olje. Ha så i vitam kornig og tomatpureen. Skold tomatene, og ha disse i, og la det koke en 3-5 minutter. Rør så pizzakrydderet inn. Blir røren for tynn, kan man jevne den med litt hvetemel.

Slik tilbereder du pizzafyllet:
Soyakjøtt må ligge i vann noen timer, og deretter kokes i ca. 10 minutter.
Pizzabunnen dekkes med sausen. Legg så et lag med ost over. Så kommer soyakjøttbitene, paprika, mais, oliven og champignon i mengde etter smak og behag. Så et nytt lag med ost, og tilslutt tomatskiver som pynt. Pizzaen stekes i ca. 30 minutter i en 250 grader varm ovn.

Slik gjør du denne oppskriften vegansk:
Bruk et vegetabilsk alternativ til ost.

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.