Du er her: Mat > Middag >

Suppe med kikerter og kokosmelk (vegan)



Denne suppa er rett og slett fryktelig god. Prøv den du også, kanskje du blir hekta! (Av Jane H. Johansen, forfatter av veganMisjonens kokebok)

1 medium gul løk, delt i tynne halvmåneskiver
1 stor bit fersk ingefær (ca 3 toppa ss), hakket
3 fedd hvitløk, hakket
2 store selleristenger, kuttet i biter
1 boks kokosmelk
1 boks hakkede tomater
1 boks kikerter (= ca 3,5 dl / eller 1,5 dl tørre som du bløtlegger over natta og koker møre)
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1/2 ts gurkemeie
ca 1/4 ts chilipulver (obs: smak til)
litt salt
kanskje 1 ss vegan grønnsaksbuljong
saften fra en snei lime
noen kvaster frisk persille, finhakket

 

1. Stek løken myk i litt olje. Sleng oppi ingefær, hvitløk, selleristang og la det steke et minutts tid.
2. Tilsett kokosmelk, tomater og kikerter. Smak til med krydderne og limesaft og ha i persillen til slutt.
3. La det hele småkoke i ca 15 min. Om du synes suppa blir for tykk, ha i litt vann.


* Server suppa med et dryss finhakket frisk persille og nyt!



Likte du denne?
Jane H. Johansen er forfatter av VeganMisjonens kokebok og kursarrangør. Flere oppskrifter av Jane | Janes ukesmeny

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


9 Comments

Hvor mye er det i kokosmelkboksen? 200 eller 400 gram?

Jeg lurte på det samme, men jeg brukte hele boksen på 400 g og det virker greit.

Lagde suppa til middag i dag og den ble kjempegod :O)

Nydelig suppe! Anbefales. Tilsetter litt friske grønnsaker som gulrot og paprika, og serverer med ristet brød m/ hvitløkssmør

Hvor mange posjoner. Står det noe sted?

Det har vi dessverre ikke oversikt over Ida, men det finner du ut :-). Blir det for mye så kan du la resten stå til kjøling til dagen etter. Er du redd det blir for lite så lag dobbelt opp, og spar restene til neste dag da også.

Jeg lagde dobbel porsjon, det ble nok til fem og litt til overs, men da hadde vi rundstykker til.Jeg byttet ut selleri med vårløk og hadde nok i litt mer chilli... Veldig god suppe :)

Denne var kjempegod!

Anbefaler å erstatte boksen med hakka tomater, med ekte ferske tomater for 50-60 kroner som moses i en blender sammen med 2 ferske røde paprika (rensk ut innholdet først) og 1 chilli. Ellers er jeg veeeldig imponert av denne suppe oppskriften. Den smaker bare helt villt godt. Beste suppa jeg har smakt i livet. Og så er den veldig næringsrik.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.