Du er her: Mat > Middag >

Squash & gulrotpannekaker (vegan)



Litt i det nostalgiske hjørnet? Disse grønnsakspannekakene er et håndfast bevis på hvorfor noen retter forblir klassikere. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

1-1 1/2 revet squash (bland med 1ts salt og la stå i 30 min - press vann ut)
1-2 revet gulrot (presses)
1/2 løk - prestekes myk
2 fedd hvitløk, finhakkes og blandes med løken
2,5 dl mel
3 dl soyamelk
4 ss linfrøhvitte*
1ts buljongpulver
1ts paprikapulver
1/2 ts pepper
Et dryss salt

Slik gjør du:

*1ss hele linfrø kokes i ca 1-1,5dl vann (2-5min) til du får en seig, hvit væske. Sil av frøene.

Bland sammen squash og gulrot. Rør inn løkblandingen. Tilsett melet og bland godt slik at det fordeler seg jevnt med grønnsakene. Visp inn melk og linfrø-egg. Avslutt med krydderet og la røren stå i ca 10 min.

Stek pannekakene i et tynt lag med olje i teflonpanne på middels-høy varme.

Serveringstips?
Spis pannekakene sammen med f.eks stekt sopp og tofu. Disse er også perfekte å servere som små munnfuller i festlig lag. Topp dem med en klatt soyarømme, finhakket gressløk (eller andre urter) og server! 

Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.