Du er her: Mat > Middag >

Spinat og bønnetilbehør (vegan)



Svært allsidig blanding som enten kan brukes som tilbehør eller blandes med f.eks ris, bulgur, couscous, quinoa osv for en enkel lunsj/middag (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

4-6pers som tilbehør.

ca 250g fersk spinat (ca 1 liten pakke)
1 boks store hvite bønner
1ts muskatnøtt
3 fedd finhakket hvitløk
Saften av ½ sitron
Grovkvernet salt & pepper

Varm opp en stekepanne med olje og tilsett hvitløken. Pass på å holde den i bevegelse slik at det ikke svir seg! Stekes i et par minutter. Ha oppi bønnene.

Skvis over sitronsaften og tilsett spinaten. (Hele blader er helt supert, men om du ønsker kan du godt grovhakke dem litt opp). Spinaten vil nå raskt trekke seg sammen og du kan i løpet av få minutter se at fargen endrer seg til en mer dypgrønn-aktig, klar tone. Tilsett gjerne litt mer olje om det ser ut til å ville svi seg.

Når spinaten oppnår nevnte fargeendring er det hele klart! Avslutt med muskatnøtt og et par runder på kverna med salt og pepper.

Kan serveres til/over bakte grønnsaker (f.eks rødbeter), til potet, burgere....ja, nesten hva som helst.



Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: | |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.