Du er her: Mat > Middag >

Soyaragu (vegan)

Ragù brukes vanligvis om en kjøttbasert saus. F.eks ragù alla bolognese (populært kalt bolognese saus). Her får du en helt vegansk variant som kan serveres til ulike typer pasta.

100 gr. rå soyabønner
150 gr. tørkede soyabiter (TVP)
350 gr. løk
20 gr. vegetabilsk buljongpulver
30 gr. erter
50 gr. tomatpure
100 gr. vegetabilsk margarin
80 gr. mel
8 dl. grønnsakskraft
kryddersalt

Soyabønnene legges i bløt over natten og kokes møre ( bløtvannet kastes bort!). Soya-bitene bløtes i kokvarmt vann i 1/2 time. Kokes så i 10 min. i en gryte for seg selv. Løken skjæres i terninger og brunes lett. Lag saus av margarin, mel og grønnsakskraft. Resten tilsettes og alt smakes til med kryddersalt (urtesalt)


Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: | |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.