Du er her: Mat > Middag >

Søtpotetgnocchi (vegan)



Gnocchi (gnocco, entall) er en Italiensk spesialitet. Selve ordet betyr rett og slett klump, som virker ganske logisk med tanke på hvordan gnocchi ser ut. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Ingrediensene kan selvsagt variere litt, men potet er nok et ganske vanlig utgangspunkt. Det fins også varianter hvor brødsmuler benyttes også.
 
I denne veganske utgaven (det tilsettes vanligvis egg i deigen) er det brukt en blanding av søtpotet og vanlig potet, det gir både fin farge og et godt næringsinnhold. Søtpoteter er nemlig en av de mest næringsrike grønnsakene som fins. 
 
4-6 pers
 
Ca 1/2kg søtpotet
Ca 1/2kg vanlig potet
2ss margarin
1ts salt
1ts pepper
Mel (Både hvete, spelt og andre lyse meltyper kan brukes)
 
Vask og skrell potetene. Kutt de opp i mindre biter som kokes møre. Hell av vannet.
Mos potetene sammen med margarin, salt og pepper. Massen skal være jevn og fin.
Bland inn mel, litt etter litt til du får en sammenhengende deig. (Her er det vanskelig å anslå eksakt mengde, da dette avhenger
av mengden stivelse i potetene).
 
Sett på en kjele med vann som gnocchiene skal koke i.
 
Dryss mel utover arbeidsflaten og utover hendene. Del deigen i 4 like store emnter som rulles ut til tynne pølser, omtrent 1cm i diameter.
Hver pølse deles opp i mindre biter på halvannen til to centimeter. Du kan selvsagt lage mindre biter om du foretrekker det.
 
Slipp en og en gnocchi forsiktig ned i det kokende vannet og fisk dem opp med en hullsleiv etter hvert som de flyter opp (2-3min).
Hold de ferdigkokte gnocchiene varme i en liten kjele til alle er klare til servering.
 
Du kan servere gnocchi sammen med f.eks ruccolapesto eller tomatsaus. Prøv gjerne også med asparges eller aspargesbønner og stekt sopp til.


Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.