Du er her: Mat > Middag >

Sopp i tomatsaus (vegan)

Enkelt tilbehør som lett kan gjøres om til en selvstendig rett med f.eks ris, hirse, quinoa el.l. til. Du kan også tilsette ulike ferdigprodukter som tofu, seitan osv om du ønsker det.

450 gr. champignon
1 boks tomater
3 grovt hakkede hvitløksfedd
1 ss. fersk revet ingefær
1 ts. karvefrø
1 1/2 ts. korianderfrø
1/2 ts. garam masala
kardemomme
Evt. 1-2 ss. finhakket fersk koriander

Kjør tomat, ingefær og hvitløk i matprosessor til de utgjør en jevn saus. Varm 3 ss. olje i en stekepanne.
Tilsett karve og koriander, og stek til de begynner å sprekke. Tilsett sausen med tomat, og la surre i ca. 1 minutt under jevn omrøring. Bland i champignon. Kok opp under omrøring, skru ned varmen, og la småkoke i 8-10 minutter.

Sausen bør ha redusert noe før servering. Smak til med salt, pepper og kardemomme.

Tilsett garam masala rett før servering, og strø over hakket koriander.



Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.