Du er her: Mat > Middag >

Seitansteik (vegan)Rask og enkel seitansteik som ikke krever spesielt mye innsats å lage. Avbildet øverst til høyre.

Deigen får du satt sammen i løpet av få minutter, så det lønner seg å sette på en stor kjele med vann allerede før du går i gang. Ha gjerne et par laurbærblader og kanskje noen skiver løk i kokevannet. Holder til 8-10 pers (i følge med godt tilbehør)

Tips: Steika kan gjerne lages en dag eller to i forveien, den skal uansett skjerpes i ovnen etter endt koketid og tar derfor ikke skade av å ligge litt i kjøleskap.

Du trenger:
1 boks (ca 240-50g) hvite bønner
1ts paprikapulver (gjerne røkt om du får tak i)
1ts pepper
0.5dl soyasaus
1ss grønnsaksbuljong
5dl glutenmel
5dl kaldt vann

Mos bønnene sammen med soyasaus, krydder og buljong i en passe stor bakebolle til du får en jevn masse.Tilsett glutenmelet og hell over alt vannet på en gang. Rør med en liten sleiv eller en skje til glutenet begynner å virke og det begynner å ligne på en deig. Kna deigen i et par minutter og form den til en mer eller mindre rund steik.

Steika pakkes inn i et kjøkkenhåndkle (finmasket) hvor endene bindes igjen med litt husholdningshyssing eller annen bommullstråd. Dette er for å holde formen gjennom kokinga.

Seitanen trenger nærmere en times koketid på middels varme (det skal ikke fosskoke).

Til denne middagen har seitansteika fått et lag med grov sennep og brødsmuler (griljermel) utenpå for å tilføye litt ekstra smak. Sennepsblandingen lager du enkelt av: 4ss grov sennep, 4ss vann, 4ss olje og en klype salt. Bland godt sammen. Smør blandingen rundt hele steika og rull den deretter i brødsmuler (strødd utover en typisk middagstallerken).

Steika skjerpes i ovnen på rundt 200 grader i 30-40 min sammen med et lite utvalg rotgrønnsaker, fersk rosmarin og godt med hvitløk. På bildet har det blitt brukt gulrot, jordskokk og sellerirot som eksempel.

Grønnsakene kuttes opp i passe store biter og legges i en ovnsform sammen med litt olje, en godt knippe fersk rosmarin og hele hvitløksfedd. Salt og pepper er dessuten en selvskreven gjest. Du kan gjerne la grønnsakene steke en 15-20min for seg selv før du legger steika over (litt avhengig av størrelsen på bitene).


Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: | |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les merHar du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.