Du er her: Mat > Middag >

Seitanpølser (vegan)



Seitanpølser passer til alt man ellers ville brukt vanlige pølser til – også på grillen! Oppskriften er hentet fra Den Norske Vegankokeboken. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Denne oppskriften er bare et utgangspunkt, prøv deg gjerne frem med andre kryddertilsetninger.

Du trenger:

0.5 boks (1.5 dl) kokte, hvite bønner
2 ss olje
2 ss soyasaus
0.5 ss tomatpuré
0.5 ss grønnsaksbuljong
0.5 ts pepper
0.5 ts paprikapulver

3 dl glutenmel
2.5 dl kaldt vann

Samt:
Aluminiumsfolie til å rulle ut pølsene i
En kjele med damprist eller annen dampanordning

Slik gjør du:
Mos sammen bønner, olje, soyasaus og krydder. Tilsett glutenmelet og hell over alt vannet på en gang. Rør til alt blir godt blandet og kna deigen til den blir fast, fin og seig.

Del deigen opp i 5 jevnstore emner og klipp til 5 aluminiumsfolie-ark (ca 20x25cm). Trill ut et og et emne og plasser oppå foliebiten. Rull sammen folien rundt emnet og tvist igjen endene (som et sukkertøy).

Fortvil ikke om deigemnene ikke ser så veldig pølseaktige ut, de vil forme seg bedre til under dampingen.

Pølsene dampes i 45-60 min og bør avkjøles før bruk.


Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


2 Comments

kan soyasausen erstattes?

Vi har ikke noe fasit på dette, men konsentrert, utrørt buljong vil kunne gi noe av den samme smaken. Det samme vil andre litt sterke sauser osv, men dette handler veldig om smak og behag. Det er bare å prøve seg frem!

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.