Du er her: Mat > Middag >

Risotto m/ ananas og karri (vegan)

Ordentlig risotto er egentlig et realt stykke håndtverk. Risen skal tilberedes i flere steg hvor man gjerne begynner med å steke risen lett i smør eller olje

Man skal også benytte seg av en ristype som inneholder mye stivelse og er ganske rundkornet. I Norge er nok arborioris mest utbredt/ enklest å få tak i til dette formålet.

Denne retten kan derfor ikke betraktes som risotto i korrekt forstand, men har allikevel sine likheter da naturris ofte blir ganske "kremete" etter koking.


2 dl. naturris
6 dl. ananasjuice
salt
1 ss. karri
1/2 finhakket løk
150 gr. sjampinjong
200 gr. erter
1 rød paprika
4 ringer ananas

Kok risen i ananasjuice. ha oljen i en gryte og tilsett løk, sjampinjong, erter og ananasbiter. La det surre noen minutter før risen has i. Bland alt godt sammen. Pynt med tomatbåter.

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.