Du er her: Mat > Middag >

Raw Taco (vegan)



Tacovariant med svært autentisk smak og tilfredstillende konsistens. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Rawfood er noe av det mer innovative innenfor vegetarverdenen og matkunst forøvrig. Her får du mulighet til å prøve deg på en raw tacovariant med svært autentisk smak og konsistens. Oppskriften er hentet fra heftet "Salat og Rawfood" som er til salgs i vegetarbutikken.

2 pers

Nøttekjøtt

1dl solsikkefrø
1dl valnøtter
½ ts spisskummen
½ ts (eller mer) cayennepepper
1 fedd hvitløk, finhakket.
1-2 ss soyasaus
Saften av ½ sitron
En liten neve fersk korriander, finhakket (kan sløyfes)

Pulveriser solsikkefrøene i en kjøkkenmaskin og hell massen over i en bolle. Kjør valnøttene til en grov masse, et par pulseringer er nok. Bland valnøttene sammen med solsikkemassen og tilsett krydderet. Rør inn soyasaus, sitronsaft og hvitløk. Avslutt med korriander.

La gjerne nøttekjøttet stå å kose seg en stund før servering.

Nøttekjøttet serveres i hjertesalatblader og toppes med salsa og guacamole. Tilsett gjerne flere grønnsaker om ønskelig. F.eks agurk eller spirer.


Raw Salsa

2-3 tomater
¼ grønn paprika
¼ rødløk
1 rød chili
1-2 fedd hvitløk
Et knippe fersk korriander
Litt sitronsaft eller kaldpresset olje
Evt salt

Finhakk alle ingrediensene og bland dem sammen med stironsaft/olje og salt om ønskelig.



Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.