Du er her: Mat > Middag >

Ratatouille (vegan)

Prøv denne varianten av den klassiske franske retten, som både kan nytes som en selvstendig rett (sammen med f.eks brød eller ris) eller som tilbehør.

Tradisjonellt sett skal ratatouillen inneholde aubergine, mens i denne oppskriften fungerer potet som en erstattning. Prøv gjerne begge deler!

Du trenger:

250 gr. løk
2 skiver selleri
1 hvitløksfedd
200 gr. squash
150 gr. rå potet
200 gr. rød paprika
300 gr. tomat
1 dl. olivenolje
2 ss. tomatpuré
2 ss. soyasaus
1/2 ts. timian
salt og pepper etter smak

Skjær grønnsakene (ikke tomatene) i små terninger som stekes porsjonsvis etter grønnsakstype i olje i en panne. Krydre med salt og pepper under fresingen. Hell de stekte grønnsakene i en egen gryte etterhvert.

Snitt så tomatene på toppen, dypp dem i kokende vann i ca. 10 sekunder, og la dem avkjøles. Fjern skallet, del dem i båter og legg dem i gryta, som skal småputre i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og timian før servering.

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.