Du er her: Mat > Middag >

Hva skal jeg ha på pizzaen?



Safer du ofte på den samme pizzatoppingen gang etter gang? Få inspirasjon og ideer til å prøve noe nytt neste gang, da vel! Her får du mange gode fyll-forslag: (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Pizzaen på bildet er toppet med stekt portobellosopp, aubergineskiver, ruccola og et lite dryss hvitt trøffelsalt & extra virgin olivenolje.


Klassisk & enkelt:

  • Stekte aspargesbitersquash_skiver.JPG
  • Spinat surret sammen med finhakket hvitløk og chili
  • Portobellosopp, skivet og lett forhåndsstekt (vanlig champignon og aromasopp kan selvsagt også brukes).
  • Stekte, høvlede squashskiver
  • Aubergine. Forhåndsstekt i tynne skiver.
  • Cherry- / Småtomater - delt i to
  • Friske urter : Basilikum, timian, oregano osv.
  • Soltørkede tomater
  • Oliven (sorte, grønne, kalamata osv.)

 Klassisk, med hakket mere forberedelsestid:tomatskive.jpg
  • Marinerte tomater (tomatskiver, litt rødløk, hvitløk, maldon salt, nykvernet pepper og en klunk olivenolje)
  • Soltørket tomatpesto
  • Lettdampet brokkoli vendt i olivenolje, sitron, salt, pepper
  • Hjemmelagd pesto (basilikum, persille, ruccola - mulighetene er mange!)
  • Grillet paprika
  • Artisjokkrem (kjør sammen hermetiserte artisjokkhjerter med litt god olje, salt+pepper og gjerne litt hvitløk)


"Frie tøyler":
  • Hawaii: Fersk ananas pre-stekt i tynne skiver & "tofuskinke"ananas_paa_pizza.JPG
  • "Meatball": Mariner soychunks i tomatpurè + vann, hvitløk, salt, pepper og gjerne litt rød (mat)vin evt. lag dine egne!
  • Enkel mexi-pizza: Bønner, grovmost med tacokrydder med salsa, avokado, mais og tortillachips på toppen!
  • Fransk vri: Ovnsstekte sjalottløk & tomater med fersk rosmarin/timian og en dæsj friskpresset sitron.
  • Touch av midt-østen: Tomatsaus krydret med spisskummen og litt kanel. Falafel og finhakket bladpersille rørt sammen med hvitløk, friskpresset sitron og litt olje.



Har du noen flere tips? Bruk kommentarfeltet nedenfor! 





Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.