Pizzabunn med innbakt urterand

Klar for å sprite opp den tradisjonelle "familiepizzaen"? Denne luftige, litt tykkere bunnen har helt klare referanser til den amerikanske pizzatradisjoner.



Gir 1 stor pizzabunn

ca 400g mel
1/2 pk tørrgjær
3/4ts salt
1 ss olje
ca 2,5 dl fingervarmt vann

Urteblanding
3-4 ss fersk, finhakket bladpersille
1ss tørket oregano
1 finhakket hvitløksfedd
2 ss olje
Evt. en dæsj sitronsaft, salt & pepper

Mål opp de tørre ingrediensene og rør inn vann og olje. Deigen eltes i ca 10min for hånd eller på lav hastighet i maskin. Deigen blir smidigere etter hvert som den eltes.

Heves i 45 min (eller opp mot 1 time) under plast på et lunt sted. Etter heving eltes deigen lett og bakes ut på en bakeplate med papir. Tips: Bruker du maismel vil ikke deigen sette seg fast eller tørke ut). La kantene være 1-2 cm større enn selve bakeplaten og spre urteblandingen rundt hele kanten før du bretter igjen (se bilde).




2 Comments

Jeg likte denne oppskriften :) det eneste jeg savner er hvor lenge skal pizzaen steke? og hvor mange grader skal ovnen være på?

Når man steker pizza er det beste å la ovnen være så varm som mulig (250 grader ++). Steketiden avhenger av ovn og faktisk temperatur, så det beste er å følge med. Når kantene begynner å bli gyldne og fine på farge er bunnen ferdig. Beregn ca 10 min +/-

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.