Du er her: Mat > Middag >

Pizza di patate (potetpizza) (Ikke egnet for veganere)



Pizzavariant med røtter i det Napoletiske kjøkkenet. En litt annerledes pizza sett med norske øyne, men er absolutt verdt å sjekke ut! Har du utegrill i stein (med tak)? De passer ypperlig til pizzasteking.

1 pizza

Deig:
1/2 pakke tørrgjær
1,2 dl varmt vann
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvetemel
1/2 ts salt

Fyll:
2 mellomstore poteter
1 ts grovt salt
1 ss olivenolje
½ pakke Blå Castello eller annen blåmuggost

Forvarm ovn til 200'.

Løs opp gjæret i litt av vannet. Ha mel og salt i en bolle, bland i gjærblandingen og resten av vannet. Kna i ca ti min. Legg deigen i en ren bolle og spray den med olje. Dekk bollen og la deigen heve på et varmt sted i 1 1/2-2 timer. Deng den ned med neven og la deretter hvile i 10 min. Kjevle til en flat leiv og legg på stekebrett dekket med bakepapir.

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg skivene oppå bunnen, dryss så over salt, så olivenoljen, og riv til sist over osten i mellomstore biter.

Stek midt i ovnen i 12-15 minutter.



Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: | |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.