Du er her: Mat > Middag >

Piroger med fyll

Piroger er utbredt over store deler av verden, men stammer oprinnelig fra øst europa. De spises enten som middag eller dessert -avhengig av hva de fylles med. I Polen spises ofte piroger som en del av julemiddagen, gjerne fylt med surkål og tørket sopp. Denne oppskriften er tilpasset norske vaner og passer til alt fra barnebursdager til lunsj eller turmat (innpakket i folie og forsiktig varmet opp på bålet)

Deig:
Ca 75 g olje
3 dl hvetemel
250 gram kokte, kalde poteter
En halv teskjesalt
1 teskje bakepulver
 
Smuldre fettet i melet. Mos potetene, og bland alt til en smidig deig.
 
Fyll:
125g soyamince (1/2 pakke á 250g)
1 glass med Dolmio pastasaus, eller tilsvarende saus.

Rehydrer mincen i kokende vann i 10-15min. Mincen stekes deretter litt i en panne for å fordampe unødig fuktighet. Bland inn pastasausen.
 
Kjevle deigen ut, trykk ut rundinger med et kjøkkenglass. Legg fyllet på den ene siden, og brett over den andre. Klem sammen med en gaffel.
 
Stekes på 225 grader i 12 minutter.

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: | |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.